CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de devam ve Reza Zarrab'ın tanık olarak dinlendiği davaya ilişkin sosyal medya hesabından son dakika önemli açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Atilla/Zarrab davasında 6'ncı duruşma" desc="Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, (Rıza Sarraf) New York’ta devam eden mahkemede ifade vermeye devam ediyor. Dünkü duruşmada Reza Zarrab'ın 'en büyük hatam' dediği 'Buğday yetiştirilmeyen Dubai'den 'hayali' buğday ticaretine ilişkin' belge bugünkü duruşmada gazetecilerle paylaşıldı... Saat 18:50 itibariyle de Zarrab'ın doğrudan savcı tarafından sorgusu sona erdi ve çapraz sorguya geçildi. Mehmet Hakan Atilla'nın avukatları Reza Zarrab'a sorular yöneltecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-487-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-atillazarrab-davasinda-6-2119277/"]

Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"MİT’in, Sarraf’ın bakanlarla olan kirli ilişkilerini ortaya koyduğu 2013 tarihli notu görmezden gelip, bu rüşvet çarkını dönmesine göz yuman Erdoğan, şimdi gelinen noktadan bir milli mesele çıkarmaya çalışıyor. Rüşvetin millisi olmaz, cezası olur!

FETÖ’ye devletin sırlarını elleriyle teslim edenler, Rıza Sarraf’a da devlet sırlarını parayla sattılar. Casus olduğu belli olan bir adamın, sırf para geliyor diye önüne yattılar. Bunların milleti düşündüğü yok, bunlar sadece ceplerini düşünüyor!

"Hayırsever iş adamı" dedikleri Rıza Sarraf’a itiraflarından sonra “casus” diyorlar. Yakında “Sarraf bizi kandırdı" demeye başlarlar. Bir ülkeyi yönetiyorsan, başbakansan, cumhurbaşkanıysan akıllı olacaksın, kandırılmayacaksın. Yönetmeye aklın yoksa o koltukta durmayacaksın!

Sevgili Erdoğan, bunu sana milletim adına soruyorum: Eniştenin Man Adası’nda şirketi var mı? İş adamlarının yurt dışına çıkmasını engelleyeceğine, milyon dolarları yurt dışına çıkarmak için, akrabalarının vergi cennetlerinde kurdukları şirketleri, çık milletin önünde açıkla!

Man Adası'nda şirket kuranlar, yoksulluktan, açlıktan bebeği ölmüş bir anneyi, eve ekmek götüremeyen bir babanın yaşadıklarını anlayamaz. Siz Türkiye'yi değil, önce kendinizi sonra akrabalarınızı zenginleştirdiniz!"

kemal-kilicdaroglu-tweet