Beklenen gün belli oldu. ÖSYM tercih sonuçlarını 8 Ağustosto açıklayacak. Üniversite adaylarını heyecanlı bekleyişi 8 Ağustos'ta son bulacak. LYS tecih sonuçlarının açıklanma sürecinde öğrenciler meraak ve heyecan içinde yerleştiği üniversiteyi öğrenmek istiyor. ÖSYM'nin son dakika LYS tercih sonuçları açıklaması haberimizde.



ELEKTRONİK KAYIT NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler. Ardından başlayacak esas kayıtlarla üniversite kayıt işlemleri tamamlanmış olacak.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKECEK?

Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.