Geçtiğimiz hafta kabinede yapılan revizyonla yaklaşık iki yıldır oturduğu Başbakan Yardımcılığı koltuğunu kaybeden AKP milletvekili Tuğrul Türkeş'ten son günlerde hakkındaki tartışmalara ilişkin açıklama geldi. Türkeş "Bu konuda ben bir açıklama yapmayacağım. Bir kere sarhoşların seviyesine inemem bundan dolayı açıklama yapamam. İkincisi de o dönemde yapılanlar ile ilgili sanıyorum ki partim beni savunacaktır" dedi.
Türkeş gazetecilerin 'kimi kast ediyorsunuz?' sorusunu ise yanıtsız bıraktı ancak bu sözler Ankara kulislerinde 'MHP yönetimine tepki gösteriyor' şeklinde algınlandı.

2 YIL ÖNCE DE 'SARHOŞ' VE 'ÇAKAL' DEMİŞTİ


2015 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş, 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce, Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinde, Başbakan Yardımcılığına getirilmiş ve devamında AKP saflarına geçerek bu koltuğunu korumuştu. Bahçeli ve MHP Genel merkezi tarafından o dönemde de sert bir dille eleştirilen Türkeş; o zaman yaptığı açıklamada da 'sarhoş' sıfatını kullanmış ve  "Üzülerek gördüm ki hakkımda laf etmeye yeltenenler yani beni eleştirenler iki sarhoş ve 3-5 çakaldan ibaret" demişti.

BAHÇELİ DAVUTOĞLU'NA YÜKLENMİŞTİ


MHP ile AKP arasında adeta krize neden olan Tuğrul Türkeş için ise MHP lideri Bahçeli Salı günü yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada "Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım." demiş ve Bahçeli ile Davutoğlu arasındaki sert polemiği başlatmıştı.

Davutoğlu'nun Bahçeli'ye yönelik yanıtına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan zehir zemberek bir açıklama gelmişti.  Semih Yalçın, Davutoğlu’nun açıklamasının ardından, "Ahmet Davutoğlu'nun, Bahçeli'ye edep, haya ve saygı sınırlarını aşan çirkin ithamları ayaklarımız altındadır. Sayın Davutoğlu'nun rotayı şaşırmış, zillet ve rezalete dalmış haliyle liderimize laf etmesi kabullenilemez." ifadelerini içeren bir yazılı açıklama yapmıştı.

[old_news_related_template title="MHP'den Mahir Ünal'ın açıklamalarına cevap" desc="MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın değerlendirmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, ''Siyasi bir eleştirinin hakaretle karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur.' diyen Sayın Ünal, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir. Asıl nahoş durum, budur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/mhp880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/mhpden-mahir-unalin-aciklamalarina-cevap-1948812/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli-Davutoğlu gerginliğine AKP de katıldı" desc="Bahçeli ile Davutoğlu arasındaki gerginliğe AKP de dahil oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaşanan gerilime ilişkin 'Siyasi bir eleştirinin, benzer bir üslupla cevaplandırılmak yerine, tahkir ve hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur 'dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/davutoglu-bahceli-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bahceli-davutoglu-gerginligine-akp-de-katildi-1948022/"]