Son yayımlanan iki Kanun Hükmünde Kararname'den (KHK) birisi olan 695 sayılı KHK'da 14 vakıf ve derneğin kapısına da kilit vuruldu. Kapatılan derneklerden birisi de Gaziantep merkezli faaliyet sürdüren, Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği oldu.

khk-antepKINA GECESİ BASKINI SONRASI GÜNDEME GELMİŞTİ


Söz konusu derneğin ismi 20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep'te 40'ı çocuk 56 kişinin yaşamını yitirdiği Kına Gecesi katliamının ardından gündeme gelmişti. Katliam sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Bahaa Alden Najeep’in söz konusu derneği bir dönem başkanlığını yaptığı ortaya çıkmıştı.

FATMA ŞAHİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen, 10 Ekim Ankara katliamı ve Antep kına gecesi katliamının faillerinden Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde, IŞİD üyeliğinden hakkında dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep ifadesi yer almıştı. Najeep ifadesinde Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le, 2014 yılında Kobanê eylemleri sonrasında görüştüklerini ileri sürerek, “Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobanê eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım” iddiasında bulunmuştu.
Fatma Şahin ise yazılı açıklama yaparak bu iddianın doğru olmadığını duyurmuştu.

"SURİYE'YE TELSİZ GÖNDERDİK"


Najeep aynı ifadesinde “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurdum. Derneğin amacı ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmekti. Gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri Suriye’ye gönderdim” demişti.

[old_news_related_template title="Hatemi'nin 'manevi kızı' Doçent Oğuztürk göreve iade edildi" desc="15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yayınlanan ilk KHK ile görevinden uzaklaştırılan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk son yayınlanan KHK ile görevine iade edildi. Oğuztürk, ünlü hukukçu Hüseyin Hatemi'nin 'manevi kızı' olarak biliniyordu. Oğuztürk, Hatemi ile birlikte Bahçeli'nin koltuğunu sağlamlaştıran 'MHP raporu'nu hazırlamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/burcu-kalkan-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/hateminin-manevi-kizi-doc-oguzturk-goreve-iade-edildi-2145527/"]