Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay FETÖ'yle mücadeleyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son KHK ile yapılan mahkemeye çıkan sanıklar için "Tek tip kıyafet" düzenlemesine ilişkin konuşan Balbay bunun tıpkı Sözcü'ye yönelik başlatılar algı operasyonu gibi bir FETÖ tuzağı olduğunu söyledi.

"SÖZCÜ DAVASI BİR FETÖ TUZAĞI"


Kendisi de bir FETÖ kumpası mağduru olan Balbay, tık kıyafet tartışmalarına yol açan FETÖ sanığının üzerinde Türkçe 'Kahraman' anlamına gelen 'Hero' tişörtüyle duruşmaya gelmesine yönelik  "Hero'nun amacı bu muydu?" sorusuna "Zaten şu anda alınan pek çok kararı belki de FETÖ'cüler bir intihar saldırısı olarak alıyorlar ve toplumun içine atıyorlar. Sözcü'ye yönelik davayı da ben böyle görüyorum. Onu hazırlayanlar bir... FETÖ'cüler bir intihar saldırısı yapmış olabilirler." diye yanıt verdi.

 

KEZBAN HATEMİ: FETÖ HER YERDE HER ŞEYDE...


Moderatör Ahmet Hakan'ın "Her şeyin altında FETÖ'cü mü arıyoruz?" şeklindeki itirazı üzerine ise programın diğer konuğu hukukçu Keban Hatemi araya girerek "Yo yo yo... Her şeydeler... Her şeydeler..." diye Balbay'ın sözlerine destek verdi.

"20 TEMMUZ TIPKI 15 TEMMUZ GİBİ"


CHP'li Balbay "Başından beri bizim CHP olarak gelin her şeyi Meclis'te yapalım dememizin nedeni buydu" diye konuştu. Balbay " 15 Temmuz'daki alçak darbe girişimi gibi KHK'ların başlangıç süreci 20 Temmuz'daki OHAL'in de onunla yarışacak bir darbe, hukuksuzluk, darbe ortamını yarattığından bahsederken bunları kastettik" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Balbay: Bu gidiş diktatörlükten de öte bir tehlikeyi içeriyor" desc="CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yayınlanan son KHK'yla ilgili 'Meclis'i kapatıp, bu kanun hükmünde kararnameyi çıkarmak, demokrasiye son çiviyi çakmak gibi bir şey' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/02mustafabalbay17cm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/balbay-bu-gidis-diktatorlukten-de-ote-bir-tehlikeyi-iceriyor-2146951/"]