Denizli'de FETÖ soruşturmalarında etkin olan Başsavcı Alper'in öldüğü kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, suikast ihtimali de değerlendiriliyor. Alper, bu sabah düzenlenen törenle gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Dün saat 08:37'de, Merkezefendi İlçesi Bozburun Mahallesi Salihağa yolu üzerinde meydana gelen korkunç kazada, başsavcının içinde bulunduğu otomobil hızla hafriyat kamyonuna çarptı. Ardından da kamyon aracın üzerine devrildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli olay yerinde hayatını kaybederken, koruma polisi Ramazan Uğurlu ise yaralı olarak kurtuldu.

DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI MUSTAFA ALPER'İN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZADAN YARALI KURTULAN KORUMA MEMURU RAMAZAN UĞUR DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI MUSTAFA ALPER'İN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZADAN YARALI KURTULAN KORUMA MEMURU RAMAZAN UĞUR


Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Uğur Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kamyonun şoförü Uğur Tufan Kamyonun şoförü Uğur Tufan

İLK AÇIKLAMA VALİ'DEN GELDİ


Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin öldüğü trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Kazaya neden olan kamyon şoförünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konulduğunun belirlendiğini belirten Vali Altıparmak, "Kıymetli Başsavcımız iyi bir hukuk ve devlet adamını kaybettik. Üzüntümüz çok büyük. Hem Türkiye olarak hem Denizli olarak başımız sağ olsun. Maalesef kazada, şoförü de kaybettik. Koruma polisimizin durumu gayet iyi. Kazaya karışan kamyonun şoförü maalesef 'dur' yazılı levhaya uymadan tali yoldan çıkıp, başsavcımızın aracına çarptı. Bu kaza sonrası kamyon şoförü olay yerini terk etmiş. Güvenlik güçleri kendisini buldu. Maalesef ehliyeti dahi yok. Alkolden ehliyetine iki yıl el konulmuş, 2019'a kadar. Böyle bir kazayı bize yaşattı, bu üzüntüyü aileye yaşattı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

bassavci-kaza

"İLK DEĞERLENDİRMEYE GÖRE SUİKAST DEĞİL"


Kaza ve sonrasında kamyon şoförünün olay yerinden kaçmasının suikast şüphesi yaratığı yönündeki bir soruya ise Vali Altıparmak, "Suikast değil. İlk değerlendirme bu. Kazanın olduğu yol başsavcımızın her gün gittiği bir yol değil. Cezaevine giderken zaman zaman kullandığı bir yol. Rutin bir güzergah değil. Olaya baktığımızda bir takip söz konusu değil, bir kaza. İlk değerlendirmemiz bu. Daha sonra detaylandıkça sizlerle paylaşacağız" dedi

KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

KAMYON ŞOFÖRÜ KORKUP KAÇMIŞ

Denizli'de Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in içinde bulunduğu makam aracına çarparak şoförüyle birlikte ölümüne neden olan kamyon şoförü ilk ifadesinde, kaza nedeniyle korkup kaçtığını söyledi.
bassavci-kaza-2
Bir ay önce kamyonu kullanırken alkollü yakalandığı öğrenilen ve ehliyetine 2 yıllığına el konulan kamyon şoförü Uğur T. polis tarafından gözaltına alındığında kaza anını hatırlamadığını belirterek, "Kendime ait kamyonla hafriyat boşaltmayla giderken, otomobille çarpıştık. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde kamyon otomobilin üzerine yatmış haldeydi, bende kamyonun içinden çıkıp, aşağı indim, otomobile bakınca korkup olay yerinden kaçtım" dediği öğrenildi.

KAÇAK FETÖ’CÜDEN İĞRENÇ TWEET


ABD’ye kaçan Emre Uslu, acı kazaya sevindi. “Üzerine kamyon devrilmiş ölmüş” mesajını paylaştı.

ABD’nin Virginia Eyaleti’nde yaşayan FETÖ firarisi Emrullah Uslu, makam aracına kamyon çarpması sonucu hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i hedef aldı. Şüpheli kazanın ardından FETÖ’cü Uslu, Twitter üzerinden nefret dolu paylaşımda bulundu. İşte o tweet: “Denizli Başsavcısı binlerce masum kadın, çocuk, genci içeri tıktı. Üstüne kamyon devrilmiş ölmüş. Yaşasın zalimler için cehennem...” Bu mesaj büyük tepki çekti.

BAKAN ZEYBEKCİ: MUHTEŞEM BİR HUKUK ADAMIYDI


Kazanın ardından uçakla Denizli'ye giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in Üçler Mahallesi'nde bulunan Hakim ve Savcı Lojmanları'daki evini ziyaret etti.  Bakan Zeybekçi'ye Vali Ahmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti.

zeybekci-ziyaret

Mustafa Alper'in hakim eşi Hatıran Alper ve diğer yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Zeybekci, burada yaptığı açıklamada, "Bugün yoğun bir programdan sonra ancak gelebildik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamlarını getirdik. Muhtemelen kendisi de telefonla arayacaktır. Kendisi de sayın başsavcımızı tanırdı. Kendisi de dua edeceğini söyledi. Mekanı cennet olsun. Üzgünüz hakikaten muhteşem bir adalet adamıydı, hukuk adamıydı. İyi ve kadim bir dosttu. Sağlam bir memleket evladıydı. Bir Anadolu çocuğuydu. Kaybı oldukça acı bizim için. Mekanı cennet olsun diyorum. Allah rahmet eylesin" dedi.