CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "4 Şubat 2012 günü Fetullah Gülen'le görüşme yaptın mı? 4 Şubat’tan 3 gün sonra ne oldu? 17-25 Aralık olayının öncüsü 7 Şubat MİT krizi yaşandı. Hakan Fidan ve MİT'e yapılacak FETÖ operasyonu başladı" dedi. Bakan Soylu ise bu soruya hiç cevap vermedi. Özel bunun üzerine, “Bu kubbenin altında hakikatler er ya da geç ortaya çıkar. Bakan tarih önünde mahcup olacaktır" dedi.

"TETİKÇİ-ÇETECİ- ZORBA-İFTİRACI"


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bakan Soylu’ya ağır benzetmeler yaptı “Sen bittin tehdidi savuran bir İçişleri Bakanı, hukuk devletinin bir bakanı değildir, tetikçidir. Hukuk devletinin bir bakanı olamaz, zorbadır, iftiracıdır’’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu’nun 12 Eylül 2010 referandumdan sonra DP’den ihraç edildiğini söyledi ve “FETÖ’den dolayı ihraç edildi. FETÖ'den ilk ihracı 17 Temmuz 2016 diye bilirdik ama FETÖ'den ilk ihraç Sayın Süleyman Soylu'dur, tarihi de 2012 yılıdır” dedi.

GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜN MÜ?


Özel, daha sonra Soylu’ya dönerek "4 Şubat 2012’de Fetullah Gülen'le görüştün mü? Yanında Vedat Demir var mıydı? Akademisyen Vedat Demir ABD’ye 4 Şubat günü gitti. 7 Şubat’ta da Hakan Fidan'a ve MİT'e yapılacak FETÖ operasyonu başladı’’ dedi. Bakan Soylu ise gensorudaki iddialara cevap verirken tansiyon yükseldi. CHP sıralarından laf atıldığında Soylu, ‘‘Bak küfürlü konuşma’’ dedi. 4 Şubat Pensilvanya ziyareti iddiasına cevap vermeyen Soylu, “Benden FETÖ’cü çıkmaz, ben FETÖ’ye sığmam’’ diye konuştu.

Foto: Zekeriya Albayrak Foto: Zekeriya Albayrak

'GÜZELLİK KRALİÇESİ DEĞİLİM'


Ataşehir Belediye Başkanını görevden aldığı için CHP tarafından ‘kellesinin istendiğini’ söyleyen Soylu, “Ben İçişleri Bakanı ve siyasetçiyim. Ben ‘Aman bana kimse dokunmasın, etmesin, görevimi yapayım’ diyen bir güzellik kraliçesi değilim” dedi.

AKP’li Hamza Dağ ise gensoru üzerinde konuşma yaparken kavga çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cep telefonundan AKP’li vekillere bir belge gösterdi ve “FETÖ’cü polislere siz referans oldunuz, onlara siz yerleştirdiniz” dedi. AKP Adana Milletvekili Şükrü Erdinç yerinden kalkarak Yarkadaş’ın üzerine yürüdü. Erdinç yumruk salladı ancak CHP’li Mahmut Tanal tutunca yumruk Yarkadaş’a isabet etmedi. Oylamada gensoru reddedildi MHP de ‘’Ret’’ oyu verdi.