FETÖ'nün ilk kumpas davası olarak gösterilen, "Tahşiyeciler grubu" davasının karar duruşması bugün yapıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında 23'ü tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, Hidayet Karaca'nın "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl, "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 9 yıl, "İftira" suçundan da 4 yıl olmak üzere toplam 31 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Yurt Atayün hakkında da, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 12 yıl, "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 9 yıl, "İftira" suçundan da 4 yıl olmak üzere 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.  Eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında ise, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 12 yıl, "İftira" suçundan 4 yıl olmak üzere 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan değişen oranlarda hapis cezasına hükmedildi.

FOTO:İHA - Yurt Atayün FOTO:İHA - Yurt Atayün 22 Temmuz 2014'den beri tutuklu bulunuyor

FETÖ'NÜN EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ


FETÖ'nün İstanbul Emniyeti'ndeki en önemli adamlarından birisi olarak bilinen Yurt Atayün, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde; MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılması soruşturmasından Ergenekon soruşturmasına, tutuklu Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun bavuluyla başlatılan Balyoz soruşturmasından, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasına neden olan Devrimci Karargah soruşturmasına kadar birçok 'kumpas' olayında aktif rol oynamıştı. Yurt Atayün 22 Temmuz 2014 tarihindeki 'yasa dışı dinleme operasyonu'nda gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Atayün 2015 yılındaki seçimlerde Ankara 2. Bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak Meclis'e girebilmek için yeterli oyu alamamıştı.Yurt Atayün Tahşiyeciler Kumpası davası dışında birçok 'kumpas' davasınında da sanık durumunda bulunuyor.

FOTO:İHA - Ali Fuat Yılmazer FOTO:İHA - Ali Fuat Yılmazer 22 Temmuz 2014 yılında gözaltına alınmış ve tutuklandıktan sonra Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

FETÖ'NÜN KİLİT İSMİ: ALİ FUAT YILMAZER


Ali Fuat Yılmazer de yine FETÖ'nün en kilit isimlerinden birisi olarak biliniyor.Yılmazer; Hrant Dink cinayeti öncesinde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi müdürü olarak görev yapmıştı.
Ergenekon, Balyoz gibi davaların mimarı olduğu bilinen Yılmazer, Oda Tv kumpasında da aktif rol oynamıştı. Yılmazer de tıpkı Atayün gibi 22 Temmuz 2014 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınmış ve ardından tutuklanmıştı. Yılmazer 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. Yılmazer de Tahşiyeciler Kumpası davası dışında birçok 'kumpas' davasınında da sanık durumunda.