TBMM Genel Kurulu’nda HDP grup önerisi görüşülürken AKP ve HDP’li vekiller arasında ‘samanlık’ kavgası çıktı. Oturduğu yerden küfürlü sataşmada bulunan HDP’li Ertuğrul Kürkçü, kınama cezası aldı.

a Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK/SÖZCÜ


HDP’nin önerisiyle ilgili kürsüde konuşma yapan AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara’ya HDP sıralarından laf atıldı. Boynukara, kendisine laf atan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’ye ‘O zaman samanlığa git’ diye karşılık verdi. Kürkçü’nün ‘s…t’ diye laf atması ortamı gerdi. Boynukara, konuşmasını keserek Kürkçü’ye doğru fırladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Boynukara’yı tutarak kavga çıkmasını engelledi.

a Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK/SÖZCÜ


İT HERİF, AŞAĞILIK MAYMUN

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ara verdi. Arada vekiller arasında sözlü atışma devam etti. AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, HDP sıralarına “Aşağılık maymun, it herif, İngiliz uşağı…” diye bağırdığı duyuldu. CHP’li milletvekilleri araya girerek tansiyonu düşürdü.

a Fotoğraf: Zekeriya ALBAYRAK/SÖZCÜ


Yükselen tansiyon nedeniyle bir süre genel kurul açılmadı. Başkanvekili Aydın, oturumu açtığında Kürkçü’nün sözleri nedeniyle kınama cezasını hak ettiğini söyledi. Kınama cezasını Genel Kurulun oyuna sunan Aydın, milletvekillerinin oylarıyla Kürkçü’ye kınama cezası verildiğini açıkladı.

AKP'Lİ ADNAN BOYNUKARA NE DİYOR?

AKP Milletvekili Adnan Boynukara ise Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Ben kürsüde konuşurken ‘s…t’ dedi. Bunu milletvekilleri de duydu. Ben de sen ne diyorsun diye üzerine yürüdüm. O da bana 'sen ne diyoesun' diye karşılık verdi. Araya milletvekilleri girince yerime oturdum. O küfüre tepki vermeyecek kişi olamaz. Kime söylersen mutlaka karşılık verir" dedi.