TEOG 2. dönem sınavının ardından yüzbinlerce öğrenci sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. MEB'den yapılan duyuru ile TEOG sınavının bugün açıklanacağı duyuruldu. Bu duyurunun ardından öğrenciler ve veliler E-Okul'un ve MEB'in resmi sitesine akın etti.

TEOG SINAVI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav sonuçlarına ilişkin açıklamayı resmi Twitter hesabından yaptı. MEB "8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları yarın saat 10.00’da açıklanacak." diye belirtti.



TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.

TEOG SONUÇLARI

E-OKUL VBS GİRİŞ

TEOG SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir. Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece TEOG sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son notları ve en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.