MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya:

atila-kaya

Muhalefetin sesini kısmak için gözdağı


Ergenekon, Balyoz, Oda TV gibi kumpas davaları sürecinden aşina olduğumuz iddianame örneklerini burada da gördük. Gazeteciliğin ve haberlerin yargılandığı ve bunların delil kabul edildiği bir süreçten geçiyoruz. Bunun evrensel hukukla ve yargının bağımsızlığıyla izahı mümkün değil. SÖZCÜ iddianamesi, muhalefetin sesini kısmaya yönelik bir gözdağı operasyonudur. SÖZCÜ’den FETÖ’cü çıkarmaya çalışıyorlar.

 

AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener: 

11senerabdullatif

AKP-cemaat birlikte yol alırken de eleştirdi


Türkiye’de muhalefet topyekün yok edilmeye çalışılıyor. Sorgulanmayan iktidar azgınlaşır. SÖZCÜ Gazetesi her zaman15 Temmuz darbe girişimine hem de Gülen cemaatine karşı durmuştur. İktidar, cemaati sahiplenirken, bu işbirliğini tenkit etmiştir. FETÖ’ye en ağır eleştirileri yapan gazetedir. Birilerinin SÖZCÜ’yü FETÖ ile bağlantı kurma çabası, tüm muhalefeti susturma stratejisidir.

 

MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba: 

11acbazihni

Soruşturma evrensel hukuk kuralına aykırı


Ülke çapındaki FETÖ soruşturmalarının çok sağlıklı gittiğini düşünmüyorum. Bundaki temel sebep, devlet kadroları içinde kripto FETÖ’cü yapılanmanın ciddi manada etkili olmasından kaynaklanıyor. Bir delile dayanmaksızın, evrensel hukuk kurullarına aykırı soruşturma ve davalar bu mücadeleyi sulandıracak, ciddiyetini ortadan kaldıracaktır. SÖZCÜ iddianamesi de bu manada hatalı bir uygulamadır.

 

Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan: 

11ogansinan

AKP’nin içindeki gerçek FETÖ’cüleri deşifre edin


SÖZCÜ, muhalefete 17/25’den sonra başlamadı. AKP ile FETÖ kucak kucağa bu ülkeye kumpas kurduğunda da aktif muhalefet yaptı. Bugün de SÖZCÜ aynı çizgide. FETÖ’ye parsel parsel arsa verenler, devlet mallarını bağışlayanlar ortalık yerde dururken, SÖZCÜ’den FETÖ’cü çıkarma uğraşlarını bir tarafa bıraksınlar. Hükümet içine gizlenen gerçek FETÖ’cüleri deşifre etsinler.

 

MHP Mersin eski Milletvekili Ali Öz:

11ali-oz-2

SÖZCÜ’den FETÖ’cü çıkarmak abesle iştigal


Türkiye’de ‘at izi ile it izi’ karışmış durumda. OHAL döneminde muhalif olan herkesi suçlamak için kılıf bulmak kolay. SÖZCÜ’den FETÖ’cü çıkarmak abesle iştigal ve şapkadan tavşan çıkarmaya benziyor. Bu operasyonlar tamamen sulanmış durumda. FETÖ ile mücadele mutlaka yapılmalı ama deliller kuvvetli olmalı. Somut deliller olmadan insanları mağdur etmek toplumun adalete olan inancını da zedeliyor.

 

MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan: 

11turkkan-buduru

Hukuksuz yargılanmadan SÖZCÜ de nasibini aldı


Hukuk tamamen kişilere uygun olarak işletilirse, suçluların suçsuz, suçsuzların suçlu olduğu davalara tanıklık etmek normaldir. Adaletin gerçekten tecelli edeceği, hukukun katledilmediği günleri, bütün Türkiye gibi ben de istiyorum. SÖZCÜ bu konudaki adaletsiz, hukuksuz yargılamalardan maalesef nasibini almış durumda. Umarım daha fazla adalet ve hukuk kavramı zedelenmeden bu dava ortadan kalkar…

 

CHP Sözcüsü Tezcan SÖZCÜ davasına bakan savcılara böyle seslendi:

11chpbulent

Günümüzün, bugünün Zekeriya Öz’leri olmayın


CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklamalarda bulundu. Tezcan’ın gündeminde gazetemiz SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu vardı. Tezcan önceki gün mahkemeye sunulan delilsiz iddianameyi sert sözlerle eleştirdi. İddianamedeki ‘suç unsuru’ olarak yer alan manşetleri ‘Bunların hangisi yalan’ diye tek tek anlatan CHP’li Tezcan “SÖZCÜ davası ne yazık ki bir terör örgütü davası değildir” dedi. FETÖ’nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını hatırlatan Tezcan savcılara ise “SÖZCÜ davasına bakan savcılar, günümüzün, bugünün Zekeriya Öz’leri olmayın” diye seslendi. Bülent Tezcan konuyla ilgili şu çarpıcı değerlendirmeyi yaptı: “SÖZCÜ iddianamesi Türk yargısının utanç belgesidir. Rejimin utanç belgesidir. Buna iddianame demek mümkün değil. 73 sayfadan oluşuyor. 3’te ikisi SÖZCÜ ile ilgili değil. FETÖ devlete nasıl yerleşmiş onu anlatıyor. Geri kalanda SÖZCÜ’ye iftira var. Neymiş SÖZCÜ algı operasyonu yapıyormuş. Ergenekon kumpasında da FETÖ’cüler içeriye attıkları gazetecilere ‘algı operasyonu yapıyor’ diyorlardı. Şimdi de benzer durum var. Bakın bu davada yargılanan muhalefettir. İddianamenin tümü yalandır.”

 

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: 

11balbay

SÖZCÜ yalnız değil yoluna devam edecek


Hiç kimse unutmasın ki; SÖZCÜ’ye yönelik her türlü saldırı Türkiye’nin kuruluş değerlerine saldırıdır. SÖZCÜ’yü terör örgütleriyle yan yana koymak akıldışıdır. Bugüne kadar Atatürkçülükten milim ödün vermeyen SÖZCÜ yayın çizgisini koruyarak yoluna devam edecektir. SÖZCÜ Gazetesi yalnız değildir. Eğer bağımsız yargı varsa, bu davanın ilk duruşmada düşmesi gerekir.

 

CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan:  

11aldanomer-suha

Davanın tanıkları yandaş ve FETÖ’cü


AKP, kendileri hakkındaki kapatması davası açıldığında ‘Gazete kupürleri ile iddianame düzenletiyorlar’ diye savunma yapıyordu. Bugün SÖZCÜ için de kendileri aynı şeyi yapıyor. Davanın tanıkları ise ya iktidar yanlısı ya da cemaat eskileri. Tanık isimlerinin gizlenmesi ise savcının iddianameyi hazırlarken ne kadar zorlandığının göstergesidir. Bir mahcubiyetin ifadesidir.

 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel:

11chpatilasertel17cm

SÖZCÜ’nün FETÖ’ye karşı olduğu itirafı var


CHP’nin gazeteci kökenli milletvekili Atila Sertel, tutuklu gazetecilerle ilgili TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Atila Sertel’e, CHP’li vekiller Tacettin Bayır, Kazım Arslan, Yakup Akkaya, Ömer Fethi Gürer, Kemal Zeybek ve Zülfikar İnönü Tümer de eşlik etti. Sertel SÖZCÜ Gazetesi iddianamesiyle ilgili şunları söyledi: “İddianamede; gazetenin, çalışanlarının, yazarlarının FETÖ’yü ağır derecede eleştirmeleri, hatta karşılıklı olarak birbirlerine hukuk davası açmaları ya da yeri geldiğinde şikayet mekanizmasını devreye sokmaları aralarında anlaşma-bağlantı olmadığı anlamına gelmemektedir’ deniliyor. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Özledik diyenler, el ele kol kola yürüyenler dururken adeta niyet okuyuculuğu yapılarak Sözcü’yü FETÖ ile birlikte göstermek istiyorlar. Buna kargalar bile güler.”

 

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel:

11adiguzel

SÖZCÜ bu ülkenin vicdanının sesidir


Kendi kapısının önünü temizlemekten aciz olanlar, SÖZCÜ’ye yönelik operasyonla hedef saptırıyor. FETÖ’nün siyasi ayağına dokunmayanlar SÖZCÜ’ye ve diğer muhalif medyaya yönelik operasyonlarla hedef saptırmaya çalışıyor. SÖZCÜ bu ülkenin vicdanının sesidir. Muhalif diye gazeteyi susturmak isteyenler bunu başaramayacak. Her zaman SÖZCÜ’nün yanındayız.

 

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: 

11hakverdiali-haydar

Suçlamalarla toplumun zekasıyla dalga geçiliyor


SÖZCÜ davası talimatla yürütülmektedir. Bu davalar AKP’nin FETÖ ile yaptığı suç ortaklığını unutturmak ve kamuoyunun algısını suçsuz gazetecilere yönlendirmek için kullanılıyor. SÖZCÜ’nün sahibi Burak Akbay ve SÖZCÜ çalışanlarını FETÖ’cü diye suçlamak toplumun zekasıyla dalga geçmektir. İddianamenin içeriyi ise tamamen asılsız suçlamalardır.