BU gelişmeyi kamuoyu ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li üyesi Necmettin Ünüvar paylaştı. Ünüvar, AKP’li başkanın yönettiği Kuyucak Belediyesi’nin, üzerinde Büyük Önder’in “Millet sevgisi kadar büyük mükafat yoktur” sözü yazılı Atatürk Takı’na yönelik ‘korsan’ girişime ilişkin şu bilgiyi verdi:

‘Efe, haddini bildirir’

“Aydın’ın büyükşehir olmasıyla, tüm cadde ve bulvarlar Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçmiştir. İlçe belediyeleri tarafından bu caddeler üzerinde yapılacak olan her şey Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabidir. Ancak Kuyucak Belediye Başkanımız adeta kanun tanımaz bir meczup gibi davranarak, İnönü Caddesi üzerindeki Atatürk Takı’nda yer alan Ulu Önderimiz’in sözünü ve resmini izin almadan indirmiş ve yerine reklam amaçlı panolar koymaya çalışmıştır. Bu vefayı göstermeyenlere, gün olur bu toprakları zalimin elinden kurtaran ecdadımız gibi bir ‘efe’ çıkar, haddini bildirir. Hukuka ve toplumun ortak değerlerine saygı göstermeyen Kuyucak Belediye Başkanı’na Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu geçit vermemiş ve yapmak istediği kanun dışı uygulamaya engel olmuştur. Kuyucak Belediye Başkanı, bu ülkenin ortak değeri Ulu Önder Atatürk’e saygı duymak zorundadır. Aksi takdirde bilmelidir ki; bu toprakların efesi de, topuklu efesi de tükenmez.”

BÖYLEYDİ BÖYLEYDİ


AKP'Lİ BELEDİYE BÖYLE YAPTI AKP'Lİ BELEDİYE BÖYLE YAPTI


AKP’Lİ BAŞKANA TEPKİ

Kuyucak halkı, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e yapılan saygısızlığa göz yummayan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar ilçe belediyesinin kanunsuz yaptığı skandala tepki göstererek şöyle konuştu: “Yapılanlar Kuyucak Belediye Başkanımız Metin Ertürk’e hiç yakışmadı. Bu yaşananlar bizleri çok üzdü. Kuyucak halkı olarak her zaman Atamız’ın izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Yıllarca kentimizin gelişimine tanıklık eden Atatürk resmini indiren Kuyucak Belediyesi’ni kınıyoruz.”

Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise “Biz bugün yaşananlar hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduk” dedi.