Medyaradar'ın haberine göre, Şenol Göka'nın istifasının ardından, TRT Genel Müdürlüğü görevine İbrahim Eren getirildi.

TRT'ye yeni genel müdür atanana kadar Şenol Göka'nın yerine TRT Kanunu gereği en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet ediyordu. Durdu, eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç döneminde TRT'de Genel Müdür yardımcısı olmuştu.

Ekim 2014'den bu yana TRT Genel Müdürlüğü görevini yürüten Şenol Göka'nın ‘'Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum'' diyerek bir dilekçe verdiği öğrenilmişti. İstifanın perde arkasında ise TRT'de görevli 2 kadın daire başkanının olduğu, Ankara Radyosundan TRT Genel Müdürlüğüne Göka tarafından getirilen bu 2 daire başkanının, hükümetçe görevden alınmasının istendiği, ancak Göka'nın bu talebe direndiği öğrenildi. Sürtüşme üzerine, Göka da istifasını verdiği öğrenilmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, Eren'le görüştüğü ve TRT Genel Müdürlüğü görevine getirilmesine olumlu baktığı öğrenildi.

 

a

İBRAHİM EREN KİMDİR?

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İbrahim Eren, teknoloji ve medya alanında farklı şirket ve kurumlarda üst düzey görevlerde bulunmuş, genç kuşağın en parlak televizyon yöneticilerinin başında geliyor.

Londra’daki University of Westminster’dan medya yöneticiliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan İbrahim Eren, Türkiye’nin önde gelen kanallarından ATV ‘ de 3 yıl boyunca genel müdür yardımcılığı yaptı. 2013 yılından beri Türkiye de Radyo -Televizyon (TRT) kurumunda genel müdür yardımcılığı görevini yürütmektedir.

TRT'de, TRT 1 ve TRT World’ ün de içinde olduğu 11 kanaldan sorumlu olan İbrahim Eren, Türk Telekom AŞ.'de yönetim kurulu üyeliğinin yanısıra TİAK yönetim kurulu başkanlığı ve International Emmy direktörlüğü görevlerini yürütmektedir. İbrahim Eren evli ve 3 çocuk babasıdır.