İsmailağa Cemaati’ne bağlı iki farklı grup Mekke’de birbirine girdi. Umre yapmak üzere Mekke'ye giden Fatih Medreseleri üyeleri ile KIYAMDER’in kavgasında 8 kişinin yaralandığı ifade edildi. Kavga 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki otel önünde gerçekleşti. İsmailağa Cemaati’nin Mekke’deki kavgası sonrasında Dışişleri Bakanlığı devreye girdi ve Fatih Medreseleri isimli grup Medine’ye gönderildi.

 

Odatv’nin haberine göre; Fatih Medreseleri’nden bir grup bu akşam, Mekke’deki kavgada yaralananları karşılamak için Atatürk Havalimanı’na gidecek.

basliksiz-6

KIYAMDER İSMİ O SALDIRIDA DA GÜNDEME GELMİŞTİ

İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu’nun yakınındaki isim ve Marifet Derneği Yönetim kurulu üyesi Şefik Kocaman'ın Fatih Çarşamba’da bıçaklı saldırıya uğraması sonrasında da KIYAMDER ismi gündeme gelmişti. Saldırı sonrasında Marifet Derneği yaptığı açıklamada, saldırganın KIYAMDER üyesi olduğunu ve derneğin Cübbeli Ahmet Hoca’ya yakın durduğunu öne sürmüştü.

KIYAMDER'İN AÇIKLAMASI

"Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz"

FATİH MEDRESELERİ AÇIKLAMASI

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Özel Dualarda Bulundukları İçin Türkiye’de faaliyetlerinin devam ettiği ve Başında Emre Altunkum adlı şahsın Bulunduğu KIYAM-DER yetkilileri tarafından taşlı-sopalı saldırıya uğradılar. KIYAM-DER yetkililerinin Türkiye’de kimse bizden Hesap Soramaz diyerek otel odalarına kadar Umrecileri sözlü tacizlerde bulunarak takip ettiğini ifade eden Beytullah’taki darp mağdurları ifadelerinde, 'Saldırganların 25 Nisan akşamı planlı bir şekilde otel önünde bekleyerek saldırı yaptıklarını' anlattılar."