Yeni anayasa oylamasının yapıldığı TBMM'deki oylamaya bu kez kadın vekillerin kavgası damgasını vurdu. Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis kürsüsüne kendini kelepçeleyerek sıra dışı bir eyleme imza attı. 1.5 saat kürsüde kalan Nazlıaka’nın kelepçesini AKP’li kadın vekiller keserek çıkardı. Bu sırada AKP ve HDP’li vekiller arasında saç saça baş başa kavga çıktı. Kadın vekiller birbirlerine yumruk salladı, bazı kadın vekiller yere kapaklandı. Meclis'te bulunan partilerin erkek milletvekilleri ise kürsüye yaklaşmama kararı alarak tartışmadan uzak durdular.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Meclis'teki kavganın seyri AKP'li Enç'in müdahil olmasıyla seyir değiştirdi. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - Meclis'teki kavganın seyri AKP'li Enç'in müdahil olmasıyla seyir değiştirdi.

ÖZDAĞAN ENÇ BİR ANDA OLAY YERİNE İNTİKAL ETTİ


Nazlıaka'nın bağırdığını duyan HDP'li kadın vekiller AKP'li kadınları itmeye çalıştı. AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, CHP'li Şafak Pavey'i itti. Destek bulamayan Pavey, sırt üstü yere düştü. Enç'in diğer kadın vekillere de yumruk salladığı görüldü.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak/ Enç'in önce yumruk sonra tokatla saldırıya geçtiği gözlendi. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak/ Enç'in önce yumruk sonra tokatla saldırıya geçtiği gözlendi.

HDP'LİLER SAÇINI ÇEKTİ


HDP'li Burcu Özkan ve Meral Danış Beştaş AKP'li Enç'in saçından tutarak kendilerine doğru çekti. AKP'li erkek vekiller Enç'i tutmaya çalıştılar, saçlarından çekilen AKP'li kadın vekil yere düştü.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak/ Önce sakinleştirilen Enç daha sonra çok daha sinirli bir şekilde geri döndü. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak/ Önce sakinleştirilen Enç daha sonra çok daha sinirli bir şekilde geri döndü.

HIRSLA GERİ DÖNDÜ


Saçları dağılan AKP'li Enç, hükümet sıralarına kadar götürüldü. Hırsla geri dönen Enç, ‘bırakın' diye AKP'li erkek vekillerden kurtulmaya çalıştı. HDP'liler ise ‘gelsin' diye karşılık verdi. Enç salondan çıktıktan sonra HDP'li Beştaş, “Gökçen….Enç nerde?” diye bağırdı. Ayağına darbe alan Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, HDP'li arkadaşları tarafından revire götürüldü.

Kelepçeli eylem nedeniyle Anayasa görüşmelerine 4 saat boyunca geçilemedi. Bu esnada CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de TBMM Genel Kurulu'nda çıkan arbede sonucu AKP Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in müdahalesine maruz kaldı.

FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - AKP'li vekiller Enç'i zorla salon dışarına çıkardı. FOTO:SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak - AKP'li vekiller Enç'i zorla salon dışarına çıkardı.

ZORLA DIŞARI ÇIKARDILAR


CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, yere düştü, protez kolu çıktı. AKP Antalya Milletvekili Gökcen Enç, AKP'li vekiller tarafından zor tutuldu. AKP'li erkek vekiller, partidaşlarını zorla Genel Kurul salonu dışına çıkardılar.

FOTO:DHA - AKP'li Enç daha sonra tekerlekli sandalye ile oy kullanmak için döndü. FOTO:DHA - AKP'li Enç daha sonra tekerlekli sandalye ile oy kullanmak için döndü.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE DÖNDÜ


AKP'li Gökcen Özdoğan Enç, dakikalar sonra bu kez tekerlekli sandalye ile genel kurul salonuna getirilerek oy kullandı.

FOTO:DHA - Enç'in boyunluk taktığı gözlendi. FOTO:DHA - Enç'in boyunluk taktığı gözlendi.


CHP'li milletvekillerinin, 'Yalan' şeklindeki bağırışlarına, Meclis Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, "Yalan diye bağıran milletvekillerini kınıyorum" yanıtını verdi.

Enç, tekerlekli sandalye ile geldiği oylama sonrası ise böyle görüntülendi. Enç, tekerlekli sandalye ile geldiği oylama sonrası ise böyle görüntülendi.


[custom_content title="HALKLA İLİŞKİLER UZMANI" desc="İşte Türkiye'nin dünkü kavga sonra ismini duyduğu AKP Antalya milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in özgeçmişi; 16 Mart 1976'da doğdu. Aslen Burdur Bucak'lıdır. Baba adı Hüseyin, anne adı Emine'dir. Halkla İlişkiler Uzmanı; Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunudur. Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu'na devam etmektedir. AKP Antalya İl Kadın Kolları Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı ve AKP Antalya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini gerçekleştirmiştir. 2014 - 2015 yıllarında AKP Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. Türk Parlementerler Birliği üyesidir. 24. ve 25. Dönemde Antalya Milletvekili olarak seçildi. 24. Dönemde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi, TBMM AKP Grup Yönetim Kurulu üyesi ve çeşitli TBMM Araştırma Komisyonlarında görev olan ENÇ, TBMM Türkiye-Kosta Rika Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini yerine getirmiştir. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi ve Türkiye - Hindistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanıdır. İyi düzeyde İngilizce bilen ÖZDOĞAN ENÇ, evli ve 1 çocuk annesidir. ">

FOTO:DHA - CHP'li Melike Basmacı'nın kolunu alçıya aldırdığı görüldü. FOTO:DHA - CHP'li Melike Basmacı'nın kolunu alçıya aldırdığı görüldü.


Olaylar sırasında yaralanan CHP'li milletvekili Melike Basmacı'nın kolunu alçıya aldırarak geldiği görüldü.

FOTO:DHA AKP'li Ravza Kavakçı, Bennur Karaburun'a böyle masaj yaptı. FOTO:DHA AKP'li Ravza Kavakçı, Bennur Karaburun'a böyle masaj yaptı.


Kavgaya karışanlandan AKP Bursa milletvekili Bennur Karaburun'a da, oylama sırasında AKP'li Ravza Kavakçı'nın masaj yatığı gözlendi.