İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'ndeki Adalet Nöbeti'ne katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu ve hasta gazetecilerin durumuna dikkat çekti.

Cezaevinde bulunan 181 gazetecinin çeşitli hastalıklarla karşı karşıya olduğunu belirten Yarkadaş, "İktidar inat ediyor ve gazetecilerin tutukluluğunu sürdürüyor. Oysa ki; başta Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu olmak üzere onlarca gazeteci hasta ve bu koşullarda tedavi olabilmeleri imkansız" ifadesini kullandı.

ASTIM ATAKLARI ARTTI


Gökmen Ulu'nun astım ataklarının sıklaştığını ve cezaevinde kalmasının "çifte cezalandırma"ya dönüştüğünü belirten Yarkadaş, "Astım atağını cezaevi koşulları tetikliyor" dedi. Ulu'nun durumunu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e aktarmasının ardından hastaneye götürüldüğüne dikkat çeken Yarkadaş, "Ancak bu yeterli değil. Gökmen'in bir an önce tahliye edilmesi ve sağlığına kavuşması İçin dışarıda olması gerekiyor" ifadesini kullandı.

"TABİP ODASI EL ATSIN"


Gökmen Ulu'nun geride kalan sürede hiçbir suçunun olmadığının bir kez daha görüldüğünü belirten Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Gökmen Ulu, astım atağı geçiriyor sık sık... Cezaevi koşulları hastalığı tetikliyor. Öksürüklerinin arttığını, dün ziyarete giden milletvekilimiz Atilla Sertel de aktardı. Gökmen ve diğer hasta gazeteciler, bir an önce bağımsız hekimler tarafından tedavi edilsin. Raporu da İstanbul Tabip Odası ve diğer tabip odaları değerlendirsin. Bu raporlar Adalet Bakanlığı tarafından ciddiye alınsın. Ve hasta tutuklu gazetecilerin çektiği eziyete son verilsin."

Şahin Alpay ile Ali Bulaç'ın da çeşitli hastalıklarla boğuştuğunu hatırlatan Barış Yarkadaş "AKP iktidarı gazetecilere eziyet çektiriyor ve bundan zevk alıyor" dedi.

"DOĞUM GÜNÜNDE BABASINI GÖREMİYOR"


Gazeteci Murat Aksoy'un çocuğunun bugün doğum günü olduğunu da hatırlatan Yarkadaş şöyle konuştu: "Murat Aksoy, çocuğunun doğum gününü kutlayamıyor. Çocuk üç yaşında ve iki yıldır babasını göremiyor. Ne suç işlemiş Murat Aksoy? Ne suç işledi de böyle ağır bir ceza veriyorsunuz Aksoy Ailesi'ne... Yeter artık! Bu eziyete son verin. Tutuklu tüm gazetecileri tahliye edin."

[old_news_related_template title="'Cezaevi koşullarında tedavisi mümkün değil'" desc="Atila Sertel hapiste görüştüğü muhabirimiz Gökmen Ulu’nun astım ataklarının sıklaştığını söyledi. “Beton duvarlar, sağlıksız koşullar altında iyileşemez” diyerek yetkilileri uyardı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/gokmen-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cezaevi-kosullarinda-tedavisi-mumkun-degil-2027997/"]