Kaza , Denizli İzmir Karayolu'nun Sarayköy Mevkii'nde saat 01.15 sıralarında meydana geldi. Aydın'dan Denizli yönüne seyreden LPG tankeriyle Sarayköy'deki yangına müdahale için giden iş makinası yüklü TIR çarpışınca büyük bir patlama meydana geldi. Kazada TIR ve tanker şoförü ile TIR'da bulunan bir DESKİ görevlisinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ayrıca patlamanın etkisiyle tankerin arkasında bulunan yabancı plakalı bir otomobil de alev alırken, otomobilde kaç kişinin olduğunu tespit etmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken, Denizli İzmir Karayolu trafiğe kapatıldı.

[caption id="attachment_1918919" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

PATLAYAN TANKERİN PARÇASI 600 METRE UZAĞA FIRLADI


Çarpışmanın ardından LPG yüklü tankerin alev aldığı bir süre yandığı ardından patladığı belirlenirken, görgü tanıkları tankerin arkasındaki yabancı plakalı otomobilde 5 kişi bulunduğunu söyledi. Kazada 4 kişinin patlamanın etkisiyle yaralandığı belirlenirken, patlayan tankerin bir parçası olay yerinden yaklaşık 600 metre uzağa fırladı.

[caption id="attachment_1918918" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın yaşandığı yerde çalışmalarını sürdürürken, uzun süre trafiğe kapalı kalan Denizli-Aydın Karayolu'nda uzun kuyruklar oluştu. Araç kuyruğu kilometrelerce uzarken, bir süre trafik tali yoldan verilerek trafik açıldı. Kazadaki tanker şoförünün olay yerine 500 metre Uzaklıktaki akaryakıt istasyonunda mola verip yemek yediği ifade edilirken, görgü tanıkları yabancı plakalı otomobilde 5 kişinbulunduğunu söyledi.

[caption id="attachment_1918917" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Görgü tanıklarının otomobilde bulunan bir kız çocuğunun sulama kanalına düştüğünü söylemesi üzerine AFAD ekipleri uzun süre sulama kanalında arama yaptı. Petrol istasyonu çalışanı İbrahim Doğan, tankerin önce alev aldığını ve patlamadan önce bir süre yandığını belirterek, şöyle dedi: "Olayın ciddiyetini anlayınca araç sürücülerine olay yerine gitmemelerini söyledik. Tanker bir süre yandı, ardından büyük bir patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle herkes kaçışmaya başladı. Gökyüzü alev topuna döndü."

[caption id="attachment_1918870" align="aligncenter" width="880"]FOTO:İHA - TIR'la çarpışan tanker bomba gibi patladı... FOTO:İHA - TIR'la çarpışan tanker bomba gibi patladı...[/caption]

Kaza yerinde inceleme yapan AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaşamını öldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. Tin, "Orman yangınının ardından bu korkunç kaza yaşandı. Denizli için bu Pazartesi kara bir gün oldu. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Yangın bölgesine iş makinesi getiren bir TIR, LPG yüklü başka bir TIR ile çarpışmış. Araçların arkasındaki bir otomobilde patlamanın etkisiyle paramparça olmuş. Şu an ölü sayısı hakkında kesin bir bilgi yok" dedi.

[caption id="attachment_1918867" align="aligncenter" width="880"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

YANGIN DEVAM EDİYOR


Öte yandan  Denizli’nin Sarayköy ilçesi Tekkeköy, Kabaağaç ve Tırkaz Mahallelerindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 100 ila 150 hektarlık alana yayıldı. Yangın dolayısıyla çevrede bulunan üç köy boşaltıldı. Yangına gece havanın karanlık olması ve rüzgarın esmesi nedeniyle 2 yangın söndürme uçağı ile 3 yangın söndürme helikopteri uçağı ara verirken, karadan 21 arazöz, 17 ilk müdahale aracı, 2 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile mahalleliler söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın hakkında bir açıklama yapan ve güvenlik amacıyla köylerin boşaltıldığını aktaran Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Herhangi bir sıkıntı yok. Tıknaz, Kabaağaç ve Tekkeköy Mahallelerimiz boşaltıldı. Şu an insan gücüyle bu yangının önlenmesi imkansız. Havanın kararmasıyla uçak ve helikopterle yapılan söndürme işlemi sonlandırıldı. Dolayısıyla dua ediyoruz. Yangın rüzgarın etkisiyle her tarafa yayılıyor. Tırkaz Mahallemizde hayvanlarımız tehlike altında. Yol bir ara kapandı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın yerinden inebildim. Sağlımızda çok şükür bir şey yok" dedi.

 

(DHA-İHA)