38 yaşında hayata veda eden Yılmaz’ın ‘temporal lob epilepsi’ hastası olduğu, son zamanlarda ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altında kaldığı öğrenildi.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki büyük oğlu Yavuz Yılmaz’ın Türkiye’yi şoke eden ölümünün ayrıntıları netleşiyor. İstanbul Beykoz’daki evinde önceki gün şakağından tek kurşunla vurulmuş halde bulunan Yavuz Yılmaz’ın intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor. Yılmaz’ın ölümüne ilişkin İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi’nden de açıklama yapıldı. Yılmaz’ın bir süredir ‘temporal lob epilepsi’ hastalığıyla mücadele ettiğine dikkat çekildi.

FOTO: İHA / EREN AYHAN FOTO: İHA / EREN AYHAN


Açıklamada şöyle denildi: “İcra kurulu üyemiz sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir ‘temporal lob epilepsi’ hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16 Aralık 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın.”

BAŞBAKAN DA TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU


mesut-yilmaz-2 FOTO: DHA


Oğullarının acı haberini alır almaz ABD’den dönen Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz’a taziye ziyaretleri dün de devam etti. Yılmaz çiftinin Beykoz Konakları’ndaki konutuna ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım gitti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çok sayıda milletvekili ve iş dünyasından isimler de Yılmaz çiftine taziyelerini iletti. Gürsel Tekin, “Çok büyük bir acı. Bu acı tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Başta ailesine, sevdiklerine, dostlarına, herkese başsağlığı diliyorum” dedi.

mesut-yilmaz-1 FOTO: DHA

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK


Yavuz Yılmaz’ın cenazesi ilk olarak önceki gün Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Cenaze kesin ölüm nedeni ve saatinin belirlenmesi için hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yılmaz’ın cesedi adli tıptaki işlemlerin ardından önce Zincirlikuyu Mezarlığı’nın gasilhanesine daha sonra da Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nin morguna götürüldü. Yılmaz’ın cenazesi, bugün öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca’da toprağa verilecek.

[img_left_template title="ESKİ NİŞANLISINDAN DUYGULANDIRAN MESAJ" desc=" Yavuz Yılmaz’ın ölümünün ardından eski nişanlısı Neşe Sapmaz kendisine ait sosyal medya hesabında duygusal bir mesaj paylaştı. Sapmaz mesajına Yavuz Yılmaz’la bir fotoğrafını da ekledi ve “Ne ben anlatabilirim, ne siz anlayabilirsiniz. Yavuz, anlatamayacağım kadar çok üzgünüm. Bendeki son resmimiz” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/yavuz-yilmaz-eski-nisanlisi.jpg" width="542" height="514">