Jülide Sarıeroğlu 7 Haziran 1979' da Adana'da doğdu. Sarıeroğlu 7 Haziran 2015 tarihinden beri AK Parti Ankara milletvekilidir.

JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi.

2009 Türkiye Yerel Seçimleri'nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

[old_news_related_template title="AKP kabineye bir kadın bakan daha ekledi: Julide Sarıeroğlu" desc="Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. Kabinede dikkat çeken bir değişiklik de kadın bakan sayısının ikiye çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sondakika-24.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akp-kabineye-bir-kadin-bakan-daha-ekledi-julide-sarioglu-1938420/"]

[old_news_related_template title="Son dakika haberi: Yeni kabine açıklandı! Bomba isimler var" desc="Yeni kabine belli oldu. Son dakika açıklamasını Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Saray'da yaklaşık 1 saat görüşen Yıldırım, görüşme sonrası canlı yayında yeni kabinedeki isimleri duyurdu. İşte Yıldırım'ın canlı yayında açıkladığı yeni kabine listesi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/yeni-kabine-flas-manset.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-yeni-kabine-aciklandi-bomba-isimler-var-1938293/"]