Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden Başkan Büyükerşen'e yapılan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, saldırganın Mahfuz Banlı adlı bir sabıkalı ve adamları olduğu belirtildi.

 

"BU MENFUR SALDIRI KABUL EDİLEMEZ"

'Kamuoyunun dikkatine başlıklı açıklamada:

"29 Temmuz 2017 cumartesi günü saat 17.30 sıralarında TCDD'ye ait YHT yeraltı hattı üzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e silah çekilmiştir.

Büyükşehir belediye başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa, Eskişehir'in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tüm ülke kamuoyu tarafından bilinen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez" ifadeleri yer aldı.

[old_news_related_template title="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırı" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde Mahfuz Banlı adlı kişinin yumruklu saldırısına uğradı, saldırgan silah da çekti. Korumaların müdahalesi üzerine saldırgan Banlı kaçarken Başkan Büyükerşen, yakındaki Gençlik Merkezi'ne götürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sur-sondakika-115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-yilmaz-buyukersene-saldiri-1952199/"]

BÜYÜKERŞEN: BU TEHDİTLER VE SALDIRILAR BENİ YILDIRAMAZ

Açıklama şöyle devam etti: "Olay sırasında eski sabıkalı Mahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Hemşehrilerimizin Başkan'a siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır.

Bir huzur kenti olarak bilinen Eskişehir'de sıklıkla yaptığı gibi, yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılından bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmasının ardından yaptığı kısa açıklamada, "Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir" dedi.

[old_news_related_template title="Yılmaz Büyükerşen hep böyle derdi! Bugün de gerçek oldu" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e 'Neden korumanız yok' diye sorulurdu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/flas-1.gif" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yilmaz-buyukersen-hep-boyle-derdi-bugun-de-oldu-1952245/"]

Büyükerşen'in sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur, olayla ilgili yasal işlemler derhal başlatılmış olup, yetkili merciler konuyla ilgili bilgilendirilmiştir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." DHA