Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında “İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu”nda yaptığı konuşmada “YÖK Başkanımızla da bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir?
Şunu bir gözden geçirin. Birisi doktorayı bitirmişse ondan sonra doçentliğin önünü açmak, bir ara mekanizma ortaya koymak suretiyle; bizim hocalara ihtiyacımız var ve burada yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz.
Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var, bunu da bir inceleyin” demişti.

"DOÇENTLİKLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK"


Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra gözler 30 bine yakın yardımcı doçentin akibetinin ne olacağına çevrilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, bugün üniversiteye giriş sistemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değindi. Başkan Saraç, "Doçentlikle ilgili çalışmaları da tamamladık. İlerleyen günlerde sizlere açıklayacağız" dedi.

[old_news_related_template title="İşte üniversiteye giriş için yeni sistem! Son dakika haberleri" desc="Bu yıl 2 milyondan fazla adayın gireceği ve aileleriyle birlikte milyonların nasıl bir model olacağını merakla beklediği Üniversiteye Geçiş Sistemi’nin (ÜGS) ayrıntılarını YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç açıkladı. Başkan Saraç'ın açıklamalarına göre; artık iki oturum olacak. Birinci oturum; temel yeterlilik testi olacak. İkinci oturum ise Türk Dili ve Edebiyatı, sosyal bilimler, matematik ve fen bilimleri sorularından oluşacak. İkinci oturumda adayların lise müfredatı bilgisi esas alınacak. Ayrıca sınavlar 5 haftasonundan bir haftasonuna çekildi. Orta öğretim başarı puanın hesaplamasında da değişiklik yapılmadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/yekta-sarac-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/egitim/iste-universiteye-giris-icin-yeni-sistem-son-dakika-haberleri-2046030/"]