Dün Kanal D Haber'de yayınlanan görüntüler izleyenlerin kanının dondurdu. İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Kartal'daki zabıta merkezinde, kızdığı zabıta memuruna, bütün arkadaşlarının gözü önünde önce hakaret edip bağırıp çağırdı. Bu hakaretlerin ardından da zabıta çalışanını tokatladı. Ekmek parasının derdinde olan zabıta ise işinden olmamak için bu şiddet karşısında sadece hazırolda bekledi. Zabıta dakikalarca o hakaretler ve dayak karşısında sabretmeye çalıştı. Ancak bu sabır çok da fazla sürmedi. Fenalık geçiren zabıta, bir süre sonra yere yığılıp kaldı.

 

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI


Skandal olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Uysal, Zabıta Daire Başkanı Karali’nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tayfun Karali (solda) ile Mevlüt Uysal'ın (sağda) bir dönem Madımak Davasında birlikte görev yaptıkları ortaya çıktı. Tayfun Karali (solda) ile Mevlüt Uysal'ın (sağda) bir dönem Madımak Davasında birlikte görev yaptıkları ortaya çıktı.

MADIMAK DAVASININ SANIK AVUKATI ÇIKTI


Skandal görüntülerin ardından gündeme gelen Tayfun Karali'yle ilgili yeni bir detay daha gün yüzüne çıktı. Zabıta Daire Başkanlığı görevinden önce İBB'de İstanbul Darülaceze Müdürü olarak da görev yapan Karali'nin, 2 Temmuz 1993'te 33 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği Sivas'taki Madımak Oteli davasında sanıkların avukatlığını üstlenen isimlerden birisi olduğu ortaya çıktı. Kadir Topbaş'ın yerine İBB Başkanlığına getirilen Mevlüt Uysal da aynı davanın sanık avukatları arasında bulunuyordu. Yani görevden alınan Karali ile onu görevden alan Başkan Mevlüt Uysal bir dönem birlikte Sivas Madımak Davası sanıklarını savunuyordu.