Dünya, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi yakından ilgilendiren ve New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’nde görülen Reza Zarrab davasına kilitlendi. Türkiye'den gazetecilerin de izlediği davadan son dakika haberleri üst üste gelmeye devam ediyor.

Davada ilk sözü, açılış konuşmalarını yapan 'savcılık ve savunma' aldı. Savcılık ve savunmanın yaptığı açılış konuşmalarında şok suçlamalar gündeme geldi. Bugün ise davada Zarrab, Türkiye saati ile saat 20:00'dan itibaren tam 3 gün boyunca tanık sandalyesinde oturacak.

Zarrab, davanın 5. tanığı olarak dinlenecek.

O AN...

İddia makamındaki savcı, mahkeme başladığı sırada jürinin bulunduğu tarafa dönüp, "Bu bir yalanlar davası. Size bu yalanları söyleyeni, yapanı göstereceğim. Amerika'yı zarara uğratan, ambargolarını delen bu isim" dedikten sonra parmağıyla Hakan Atilla'yı görerek "işte budur. O kişi Hakan Atilla'dır" şeklinde konuştu.

Salonda şok etkisi yapan bu konuşmanın ardından savcılığın ve savunmanın dinlenilmesine geçildi.

İŞTE O ANIN FOTOĞRAFI;

reza-mahkeme-111

[old_news_related_template title="Zarrab davasından sıcak gelişme! İşte o belge..." desc="Reza Zarrab, kendisiyle başlayan, ancak daha sonra “Mehmet Hakan Atilla davası” haline gelen New York’ta görülen davada, üç gün boyunca konuşacak. Bölge Federal Savcısı, “ABD hükümeti, Mehmet Hakan Atilla’ya karşı” adıyla başlayan davada, 5. Tanık olarak kürsüye Reza Zarrab’ı çağıracaklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/10zarrab20cm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/zarrabin-savciyla-anlasma-belgesi-dosyaya-girdi-2109798/"]