Serbest dalışta birçok derecesi olan ve hobi olarak da zıpkınla avcılık yapan Çanakkaleli Müjdat Turan, dalış elbiseleri, gözlük, şnorkel ve zıpkınıyla av için boğazın derin sularına dalış yaptı.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Örümcek tekniğiyle dalışlarını gerçekleştiren ve orta suda avını bekleyen Turan, 30 metre derinliğe yaptığı dalışta, 15'İnci metresinde karşılaştığı dev bir akyaya atış yaptı. Turan, vurduğu 68 kilo ağırlığında ve 2 metre boyundaki dev balığı yorarak kıyıya çıkarabilmek için yaklaşık 1.5 saat mücadele etti. Havanın çok rüzgarlı olması ve kuvvetli bir akıntı bulunmasına ve balığın da kendisini sürükleme çabasına rağmen gösterdiği direnç ve tecrübesiyle dev akyayı kıyıya getirdiğinde kendisini bekleyen arkadaşları da gözlerine inanamadı.

Kıyıda yaptıkları ölçümde 2 metre boyunda ve 68 kilo ağırlığındaki balığın şu ana kadar avladığı en büyük akya olduğunu söyledi. 1.83 boyundaki Turan, akyanın kendi boyundan daha büyük olduğunu belirterek, "Kuvvetli bir poyraz esiyordu. Buna rağmen dalış yaptım. Kıyıdan 500 metre açıkta, 30 metre derinlikteki suyun 15'inci metresine kadar indim. İki akya bana doğru geliyordu. Büyük olana nişan alıp, zıpkının tetiğine bastım ve balığı vurdum. Ancak kıyıya çıkarmam 1.5 saati buldu. Balığın büyüklüğüne de kıyıya çıkardığım zaman vardım. 2 metre boyunda, 68 kiloydu. Bu akya avında şu ana kadar ki Türkiye rekoru" dedi.

Rekor büyüklükteki akya balığının avlanma anına ait çektiği video görüntülerini sosyal medya hesabından detaylıca paylaşarak aynı heyecanı takipçilerine de yaşatacağını belirten Müjdat Turan, sosyal medyada kendisinin binlerce takipçisi olduğunu söyledi. Turan, bugüne kadar sayısız av yaptığını bunlar arasında Türkiye rekoru olarak 9 kiloluk çipura bulunduğunu bunun yanında akya, çıplak, sinarit gibi trofe (büyük) avlar yaptığını da belirtti.  DHA