Başakşehir ile Fenerbahçe bu akşam Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçında karşı karşıya geliyor. Süper Lig'de 2. ve 3. sırada yer alan Başakşehir ile Fenerbahçe, bu sefer kozlarını kupada paylaşacaklar. Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi veren iki takımdan kupada hangisinin yüzü gülecek? Peki Başakşehir Fenerbahçe maçı saat kaçta başlayacak, hangi kanaldan yayınlanacak?

Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanacak olan Başakşehir - Fenerbahçe maçı 26 Nisan Çarşamba günü saat 20.45’te başlayacak. Başakşehir - Fenerbahçe maçı ATV'den canlı olarak yayınlanacak.

Başakşehir - Fenerbahçe maçını Mete Kalkavan’ın yönetecek, yardımcılıklarını ise Kemal Yılmaz ve Süleyman Özay yapacak. Başakşehir'de, Rizespor ile oynanan karşılaşma sonrasında yaşanan olaylardan dolayı PFDK’ya tedbirli olarak sevk edilen Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan, bu maçta forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise sakatlıkları bulunan Fernandao ve Uygar Mert Zeybek, Başakşehir’e karşı oynayamayacak. Başakşehir'in kalesi bu akşamki maçta Faruk Çakır'a emanet

BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE 20. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR!
Bugüne kadar 19 kez karşı karşıya gelen Başakşehir ile Fenerbahçe, yalnızca 2 mücadelede eşitliği bozamadı. Fenerbahçe 10 galibiyet elde ederken, Başakşehir de 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım bugüne dek kupada sadece 1 kez karşı karşıya geldi. 20 Ocak 2007 tarihinde oynanan kupa maçı, aynı zamanda iki takımın da karşılaştığı ilk resmi maç olma özelliğini taşıyor. O zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Başakşehir, sahasında oynadığı karşılaşmada Fenerbahçe’ye 5-0 mağlup olmuştu. Bu maçın ardından iki ekip yalnızca lig maçlarında karşılaştılar. 18 lig maçında tek deplasman galibiyetini alan takım Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler 27 Kasım 2010’da, Başakşehir’i deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu mücadelenin ardından oynanan 11 karşılaşmada ise deplasman takımı kazanamadı. 11 maçta Fenerbahçe 6, Başakşehir de 4 galibiyet alırken 1 maç berabere bitti. İki takım arasındaki 19 karşılaşmada Başakşehir 21, Fenerbahçe de 29 kez gol sevinci yaşadı.