Türkiye'de son yıllarda büyük bir artış yaşayan ancak polis operasyonları sonrası bulunması zorlaşan ve fiyatı artan Bonzai'nin yerini ev yapımı uyuşturucu aldı. Kullanan kişiyi adeta zombiye çeviren ve iki ot ile bazı kimsayalların karıştırılmasından elde edilen uyuşturucu, gençler arasında hızla yayılıyor.

BONZAİ'NİN YERİNİ ALDI

Türkiye'de gençler arasında son yıllarda hızla yayılan ve büyük tepkilere neden olan Bonzai'nin yerini ev yapımı uyuşturucu aldı. Polisin düzenlediği operasyonlar sonrası piyasada az kalan ve fiyatı artan Bonzai'nin yerine alternatif bir şeyler arayan gençler ev yapımı uyuşturucuya yöneldi. İki ot ve bazı kimyasallarla üretilen ve üçüncü kullanımda kişinin hayatını kaybetmesine neden olabilen "ev yapımı uyuşturucu", gençleri adeta zombiye çeviriyor. Son olarak Taksim'de bir genç kızın içler acısı hali, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

EMNİYET'TEN BAKANLIĞA: ACİL ÖNLEM ALIN!

Zehir sektörünün son ürünü olan uyuşturucu, kısa sürede Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Söz konusu uyuşturucu ve benzerleri gibi merdiven altında üretilen uyuşturucular için kapsamlı bir rapor hazırlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'ndan acil olarak gerekli önlemlerin alınmasını ve bu uyuşturucularda kullanılan bitki türlerinin ithalatı ve satışında bir dizi sınırlamalar getirilmesini talep etti. Bu uyuşturucularda kullanılan bitki türlerinin aktarlarda bile kolaylıkla bulunabildiği belirtiliyor.