Spor Toto Süper Lig'de sezon boyunca beklentilerin altında kalarak şampiyonluk yarışından erken kopan ve Avrupa Ligi'ne de beklenmedik şekilde veda eden Fenerbahçe, elinde kalan tek hedef olan Ziraat Türkiye Kupası'na odaklandı. Yarı finalin ilk maçında deplasmanda sezonun flaş ekibi Başakşehir'le 2-2 berabere kalarak avantaj elde eden sarı lacivertliler, avantajını sürdürmek ve 3 yıl aranın ardından 11. kez finale çıkmak istiyor.

Fenerbahçe - Başakşehir maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe - Başakşehir arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası yarı final 2. maçı, 17 Mayıs Perşembe günü saat: 20.00'de Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda oynanacak ve Aspor'dan naklen yayınlanacak. Dev maçı Halil Umut Meler yönetecek.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Yarı finalin ilk maçında 2-0 geriye düşmesine rağmen 2-2'yi bularak avantajı ele geçiren Fenerbahçe, maçı kazanması, golsüz ya da 1-1'lik beraberlik elde etmesi halinde rakibini kupanın dışına iterek finale yükselecek.

Başakşehir nasıl tur atlar?

Turuncu mavili takım Kadıköy'de tur atlayabilmek için mutlaka gol bulmak zorunda. Sahasında avantajı Fenerbahçe'ye kaptıran Başakşehir'in, final için galibiyet, 3-3 ya da üstü bir gollü beraberlikten başka şansı yok.

Fenerbahçe'de son durum

Kart cezalısı bulunmayan sarı lacivertlilerde sakatlıkları süren Fernandao, Fabiano ve Uygar Mert Zeybek, zorlu mücadelede takımdaki yerlerini alamayacak.

Başakşehir'de son durum

Süper Lig'de Çaykur Rizespor maçı sonrası bir basın muhabirine saldırdıkları için kadro dışı bırakılan ve 3'er maç ceza alan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ın cezaları bitti ve affedildi. İki oyuncu teknik direktör Abdullah Avcı'nın görev vermesi halinde takımdaki yerlerini alabilecek. Sakatlıkları süren Egemen Korkmaz ve Mehmet Batdal ise takımlarını Fenerbahçe karşısında yalnız bırakacak.