Fenerbahçe, 29 yaşındaki Şilili yıldız Mauricio Isla ile anlaşma sağladı. Sağ bek ve sağ açık pozisyonlarında forma giyebilen başarılı futbolcu, son olarak İtalya’nın Cagliari takımında mücadele ediyordu. Sarı lacivertlilerin İstanbul'a getirdiği Mauricio Isla kimdir? İşte Mauricio Isla'nı kariyeri ve hakkında merak edilenler...

Sky Sports Italia’nın haberine göre; Fenerbahçe’nin yıldız oyuncu ile 3 yıllık anlaşma sağladığı ve önümüzdeki günlerde resmi sözleşmenin imzalanacağı öğrenildi. Geçen sezon Serie A’da 34 lig maçına çıkan Isla 1 gol atma başarısı gösterdi.

MAURICIO ISLA KİMDİR?

Tam adı:
 Mauricio Aníbal Isla Isla
Doğum tarihi: 12 Haz 1988
Doğduğu yer: Buin / Şili
Yaş: 29
Boy: 1,76 m
Uyruğu: Şili
Milli takım maç sayısı: 90
Mevki: Defans - Sağ Bek
Ayak: Sağ
Sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2019
Daha önce oynadığı kulüpler: Universidad Catolica, Udinese, QPR, Juventus, Marsilya
Son sezon performansı: 35 maç / 1 gol, 7 asist

Juventus, geçen sezon 4 milyon euro’ya Cagliari’ye sattığı Isla’nın maaşının bir kısmını ödemeyi kabul etmişti. Ancak önümüzdeki sezondan itibaren Juventus’un maaş ödemesi yapmayacak olması, Cagliari’nin tecrübeli futbolcuyu gözden çıkarmasına neden oldu.

Fenerbahçe’nin geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Lens ile yolların ayrılacak olması nedeniyle, Isla’nın hem savunmada hem de sağ açıkta değerlendirilebileceği öğrenildi.