Reklamsız Sözcü

Kandil Simidi nasıl yapılır? Regaip kandili için pratik kandil simidi tarifi!

Kandil simidi, ülkemizde özellikle kandil günlerinde ve mübarek gecelerde dağıtılmak üzere yapılır. Bugün 30 Mart Perşembe günü üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili'nde sizler de haberimizde verdiğimiz kandil simidi tarifi ile kolay bir şekilde kandil simidi hazırlayıp bu geleneği sürdürebilirsiniz. İşte pratik kandil simidi tarifi...

android-time 21:43
Kandil Simidi nasıl yapılır? Regaip kandili için pratik kandil simidi tarifi!
Kandil simidi, ülkemizde özellikle kandil günlerinde ve mübarek gecelerde dağıtılmak üzere yapılır. Bugün 30 Mart Perşembe günü üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili'nde sizler de haberimizde verdiğimiz kandil simidi tarifi ile kolay bir şekilde kandil simidi hazırlayıp bu geleneği sürdürebilirsiniz. İşte pratik kandil simidi tarifi...

Bugün Regaip Kandili ki Türkiye’de kandillerde kandil simidi dağıtılması yaygın bir gelenektir. Hemen her yerde pastaneler kandil gününde susamlı ve sade olarak iki çeşitte kandil simidi yapıp satarlar. Ayrıca hayır amaçlı olarak da kandil simidi dağıtılır. Siz de kendiniz evde kandil simidi yaparak sevdiklerinizle, komşularınızla paylaşabilirsiniz. Peki kandil simidi nasıl yapılır?

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Gerekli malzemeler:
100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu.

Kandil simidi yapımı:

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Tüm son dakika haberleri için tıklayın.

Son güncelleme: android-time 07:4130.03.2017
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp more