Türkiye'nin en çok kullanılan kız isimlerinden biri olan Merve isminin ne anlama geliyor? Bu merak edilen soruyu ve Merve isimli ünlüleri sizler için derledik.

MERVE İSMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Merve ismi İslam alemi için cennette yükseklik anlamına geliyor. Ayrıca Mekke yakınlarında Safa dağının karşısındaki kırmızı renkli tepenin ismi de Merve'dir. Hacılar Merve ile Safa arasında 7 defa gidip gelirler yani Sa'y ederler. Merve ismi Kuran'ı Kerim'de de geçmektedir.

MERVE İSMİ ANALİZİ

Merve isimli kişilerin genel olarak; duygusal, içine kapanık, üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilen, aklına geleni yapmaktan çekinmeyen ancak karar vermekte zorlanan ve mücadeleci oldukları rivayet edilir.

MERVE İSİMLİ ÜNLÜLER

-Merve Erdoğan (d. 22 Haziran 1991, Niğde), Türk oyuncu.
-Merve Hazer, 1 Mart 1994’te İstanbul’da doğmuştur. Elde Var Hayat dizisinden tanınmaktadır.Ayrıca birçok reklamda rol almıştır.
-Merve Dalbeler (d. 27 Haziran 1987 – İstanbul) Türk voleybolcudur.
-Merve Büyüksaraç (d. 13 Haziran 1988[1], Ankara), 2006 Türkiye güzeli.
-Merve Safa Kavakçı (30 Ekim 1968, Ankara), Fazilet Partisi’nden 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçildi.
-Merve Oflaz (d. 23 Mayıs 1988, İstanbul), Türk oyuncu.
-Merve Aydın Türk atlet. ENKA spor kulübünün atletizm branşı sporcusudur.
-Merve Boluğur (d. 16 Eylül 1987, İstanbul), Türk model ve kadın sinema oyuncusudur. Acemi Cadı isimli TV dizisinde oynadığı Ayşegül karakteri ile tanınmıştır.
-Merve Aydın Türk atlet. ENKA spor kulübünün atletizm branşı sporcusudur.
-Merve Sevi (d. 24 Temmuz 1987), Türk oyuncu. Bir TV programında Laz ve Arhavili olduğunu açıkladı.
-Merve Akaydın, Türk dizi ve sinema oyuncusu.