Cumhuriyet davasında savcı, Turan Günay, Musa Kart Bülent Utku M. Kemal Güngör Güray’ın tahliyesini karar verilmesini talep etmişti. Kısa süre içinde karar verilmesi bekleniyor. Peki Musa Kart kimdir? Cumhuriyet davasının tüm gelişmelerinin www.sozcu.com.tr adresinden takip edebilirsiniz.

Savcı, Turan Günay, Musa Kart Bülent Utku M. Kemal Güngör Güray’ın tahliyesini karar verilmesini talep etti. Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hakan Kara, Kemal Aydoğdu, Ahmet Şık için ise tutuklamanın devamını talep etti.

DAVA ERTELENDİ

Cumhuriyet davasında tüm sanıklar ifadesini verdi. Savcı, tutuklu sanıklar; Musa Kart, Güray Öz, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku ve Turhan Günay'a tahliye talebinde bulundu. Bir buçuk saat aradan sonra mahkeme kararını açıkladı! Musa Kart dahil 7 sanık tahliye edildi. Dava 11 Eylül'e ertelendi ve bilirkişi oluşturulmasına karar verildi.

MUSA KART KİMDİR?

Musa Kart 1954 yılında Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba'da doğdu. İlk karikatürü 1974 yılında Ankara’da mühendislik eğitimi gördüğü yıllarda yayımlandı.

Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık döneminde kedi olarak çizdiği için açılan davada önce tazminat ödemeye mahkûm edildi. Yargıtay'ın araya girmesiyle bu karar bozuldu ve dava düştü. Karikatürist 2006'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü'nü aldı.