İyi bir lise için tüm yollar TEOG sınavından geçiyor. 8. sınıf öğrencileri güzel bir liseye yerleşmek için TEOG 1. ve 2. sınavlarına girdi. Şimdi öğrenciler sabırsızlıkla sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Öğrenciler kadar veliler de TEOG sonuçlarının bir an evvel açıklanmasını bekliyorlar. Fakat Milli Eğitim Bakanlığından sonuçların ne zaman yayınlanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların haziran ayında açıklanması bekliyor.

TEOG sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

TEOG SINAV SONUÇLARI

TEOG SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Ortaöğretime geçiş sisteminde bu sınavlar büyük önem taşıyor ve bu sınavların değerlendirme sonuçlarına göre öğrenciler orta öğretimde okuyaCakları lise için tercihte bulunuyorlar. MEB’in verdiği bilgiye göre öğrencilerin TEOG puanı tek puan türünde hesaplanıyor. Optik okuyucu ile okunan cevap kağıtlarında her testteki cevap sayıları baz alınıp ham puan hesaplanıyor. LYS’den farklı olarak da yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemiyor yani yanlışlar doğruyu götürmüyor.

TEOG sonuçlarının hesaplaması ile sınavların dönemine ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı belirleniyor. Öğrencilerin bugün açıklanan 1. dönem ile ağırlıklandırılmış puanı ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının 2. döneminde yapılacak TEOG sınavlarından alacakları 2. dönem ağırlıklandırılmış puanların aritmetik ortalaması da öğrencilerin lise tercihi yaparken kullanacakları yerleştirmeye esas puanı oluşturuyor.