Üniversite tercih sonuçları için geri sayım sürüyor. Milyonlarca öğrenci büyük bir merakla LYS tercih sonuçları için ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. Salı gününden beri  sonuç beklentisi olanlar Twitter paylaşımları ile tepkilerini gündeme getiriyor. Özellikle tarihin belli olmamasına yönelik eleştiriler var.  Peki LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Birçok öğrencinin eğitim hayatında yeni bir sayfa açacak olan üniversite tercih sonuçlarına kısa bir süre kaldı. Büyük bir merak içinde beklenen üniversite tercih sonuçları ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yayınlanacak. ÖSYM LYS tercih başvurularını değerlendirmeye başladı. Bu sürecin ne kadar süreceği ise bilinmiyor. Üniversite tercih sonuçları için net tarih henüz belli değil. Kayıtların erken tarihe çekilmesi ile birlikte LYS tercih sonuçlarının Ağustos ayının ilk haftasından sonra açıklanması bekleniyor. Sonuçlar ais.osym.gov.tr adresinden değil ÖSYM sonuç sayfasından öğrenilecek. LYS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek. LYS tercih sonuçları açıklandığı zaman ilgili linke tıklayarak açılan sayfadan T.C. kimlik numarası/YU numarası ve şifre girilerek kontrol edilebilecek.

lys tercih sonucları

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ...

GEÇEN SENE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

Geçen sene tercih işlemlerinin bitmesinden tam 9 gün sonra açıklanan tercih sonuçları eğer bu sene de aynı şekilde açıklanırsa sonuç tarihi 4 Ağustos olacak. Üniversitelere elektronik kayıtların 11 Ağustos’ta başlayacak olması sebebiyle tercih sonuçlarının en geç 9 Ağustos’a kadar açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

TWİTTER'A SONUÇ BEKLEYENLERDEN PAYLAŞIM YAĞMURU 











ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılıyor? 2017-2018 (MEB'ten açıklama)" desc="Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca öğrencinin merak ettiği okulların ne zaman açılacağı sorusu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. MEB resmen okullar ne zaman açılacak sorusunun cevabını verdi. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/okullar-ne-zaman-acilacak-2017-2018-egitim-ogretim-yili-1955257/"]