Yeni kimlikler çıktı. Milyonlarca vatandaş yeni kimliklerini nasıl çıkarabileceğini merak ediyor. Peki çipli kimlik başvurusu nasıl yapılır, ne kadardır? İşte yeni kimlik çıkarma işlemi ile ilgili tüm detaylar...

NELER GEREKİYOR?

Yeni kimlik kartı çıkartmak isteyenler başvuru için, son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf gerekmekte, bunun yanında kimliğinizi beyan etmek için nüfus cüzdanı gibi bir resmi belge yeterli olacak.

YENİ KİMLİK ÜCRETİ NE KADAR?

Yeni kimliklerin başvurularının başlamasıyla yeni kimlik ücretleri de belli oldu. Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen kimlik kartı için 16 TL ücret alınacak, kimlik kartı değişim ücreti 16 TL, kimlik kartı kaybı nedeniyle düzenlenecek için ise 32 TL ücret ödenecek.

ALINMAYAN KİMLİKLER İMHA EDİLİYOR

Dursun Hızarcıoğlu yaptığı açıklamada, müdürlüklerine şu ana kadar 25 bin kişinin çipli kimlik kartı başvurusunda bulunduğunu dile getirdi. Bunların içerisinden 52 kişinin yasal süre olan bir aylık bölümde kartlarını teslim almadıklarını belirten Hızarcıoğlu, “Bu vatandaşlarımızın kartları maalesef süresinde almadıkları için imha edildi” dedi.