Yılmaz Büyükerşen'e saldırıda bulunan Mahfuz Banlı isimli şahıs vatandaş tarafından merak ediliyor. Mahfuz Banlı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e ayrıca silah da çekti. Merak ettiğiniz Mahfuz Banlı kimdir sorusunun yanıtı haberimizde.

Saldırgan Mahfuz Banlı'nın, söz konusu büfeler bölgesinde gezerken Yılmaz Büyükerşen’e , “Başkan gel bir çay ısmarlayalım” dediği Başkan Büyükerşen’in “ruhsatsız ve izinsiz yapılan yerlerde çay içmem” karşılığını verdiği ve bu sırada saldırıya uğradığı öğrenildi.

MAHFUZ BANLI KİMDİR?

hurriyet.com.tr adresinde yer alan eski bir habere göre çete lideri olarak da tutuklanan Mahfuz Banlı bir cinayet suçundan da yargılanmış. Daha Eskişehir Boks Federasyonu İl Temsilciliği de yapan Mahfuz Banlı polis emeklisidir. Mafya olarak da nitelendirilen şahısın etkinliğine ilk döneminde Büyükerşen'in son verdiği de ifade ediliyor.

[old_news_related_template title="Yılmaz Büyükerşen kimdir? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Saldırıya uğradı" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Mahfuz Banlı isimli bir şahısın saldırısına uğredı. Mafya olarak nitelendirilen şahıs Büyükerşen'e yumruklu saldırıda bulundu. Peki Yılmaz Büyükerşen kimdir?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/05/yilmaz-buyukersen_1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/yilmaz-buyukersen-kimdir-eskisehir-buyuksehir-belediye-baskani-saldiriya-ugradi-1952308/"]

Mahfuz Banlı 1992 yılında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'den emekli olmuş. Memur olduğu dönemde Terörle Mücadele Şubesi'nde çalışan Mahfuz banlı'nın otopark ve kahvehane işletmeciliğpi yaparken yaralama ve azmettirme suçlarına karıştığı da biliniyor.

[new_related_template title="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırı" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde Mahfuz Banlı adlı kişinin yumruklu saldırısına uğradı, saldırgan silah da çekti. Korumaların müdahalesi üzerine saldırgan Banlı kaçarken Başkan Büyükerşen, yakındaki Gençlik Merkezi'ne götürüldü. Saldırgan Mahfuz Banlı'nın 1992 yılında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden emekli olduktan sonra otopark, kahvehane işletmeciliği yaparken ismi bazı cinayet, yaralama ve azmettirme suçlarına da karışmış. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sur-sondakika-115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-yilmaz-buyukersene-saldiri-1952199/"]

14 Mart 2007'de tasarlayarak adam öldürmek suçundan gözaltına alınan 5 kişiden biri olan eski polis memuru çete lideri olarak nitelendirilmişti. Ersin Kaymak adlı kişinin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesi ile yargılanmıştır. Emekli polis Mahfuz Banlı ve yanındaki 8 kişiye Özel yetkili Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Müebbet alan bazı kişilerin mahkemede “cinayeti para için değil, nam, şöhret olmak ve gayrimeşru işler yapan Mahfuz Banlı'ya kıyak olsun” diye işlediklerini de söyledi.

[old_news_related_template title="Büyükerşen'den saldırı açıklaması" desc="Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'e önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde Mahfuz Banlı adlı kişinin yumrukla saldırdı ve silah çekti. Saldırının ardında Büyükerşen tarafından yapılan açıklamada, 'Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz' ifadeleri yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/ersen.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yilmaz-buyukersenden-saldiri-aciklamasi-1952231/"]