ABD ve Çin başta olmak üzere bir sürü ülke 2030’larda Mars’a çeşitli görevler düzenlemek niyetinde. Bunların arasında ABD Uzay Araştımaları Ajansı NASA’nın ve özel sektörden SpaceX firmasının planladığı insanlı görevler de var. 2030’larda Mars’a ayak basmış olur muyuz onu henüz bilemiyoruz. Ama siz şimdiden sanal gerçeklik yolu ile Mars’a gidebilirsiniz.

NASA itiraf etti: İnsanlı Mars görevi için yeterince paramız yok

‘Mars 2030’, FMS Studios tarafından NASA’nın destekleri ile yaratılan bir Mars astronot simülasyonu. Şimdiye kadarki en gerçekçi uzay simülasyonlarından biri olduğu iddia edilmekte. Özellikle de eğlence, bilim ve mühendislik alanlarını biraraya çok başarı şekilde getiren bir yapım gibi görünüyor. Bu sanal gerçeklik simülasyonu, Mars üzerinde 40 kilometrekarelik bir bölgede geçmekte. Tüm arazi Mars’dan toplanmış fotoğraflarla birebir baştan yaratılmış.

sozcu-sanal-gerceklik-projesi-mars-2030-3

Simülasyon içinde kullanıcılar Mars üssünü gezecek, bilimsel çalışmalar yapacak, teknolojileri inceleyecek ve üs dışında taş toplama gibi görevlere çıkabilecekler. Mars 2030 simülasyonu HTC Vive, Oculus Rift ve Steam VR platformlarında piyasaya sürülmüş durumda. Yakında PlayStation VR versiyonu da çıkacakmış. Mars 2030’u Steam’den 15 dolar fiyatla satın alıp bir Mars gezgini olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Tabi bir de sanal gerçeklik gözlüğü lazım.



[old_news_related_template title="NASA'dan duyuru: Uzaylılarla savaşacak eleman aranıyor" desc="Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA yayınladığı iş ilanıyla dikkatleri yine üzerine çekti. NASA, uzaylılarla savaşacak eleman aradığını ve karşılığında 187.000 dolar ödeyeceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/uzayluu232.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/nasadan-duyuru-uzaylilarla-savasacak-eleman-araniyor-1956978/"]

[old_news_related_template title="NASA'nın eski mühendisi: 'Uzaylılar Satürn'de'" desc="NASA'da 12 yıl boyunca görev yapan Dr. Norman Bergrun, yıllarca dile getirdiği iddiaları genişleterek Satürn halkalarını uzaylıların yarattığını ve dünya dışı varlıkların güneş sistemimizde bulunduklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/basliksiz-1-218.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/nasanin-eski-muhendisi-uzaylilar-saturnde/"]