Bilgisayarla haşır neşir olan herkes Adobe markasını iyi kötü bilir. Özellikle de imaj düzenleme programı Photoshop çoğu kişinin aşina olduğu bir yazılım. Ama Adobe’un tek işi o değil, çok farklı yazılımlar sayesinde hem fotolar, hem de belgelerle tonla şey yapabiliyorsunuz. Firmanın en son duyurduğu ürün ise, fotoğrafını çektiğiniz herhangi bir belgeyi üzerinde değişiklik yapılabilir bir PDF dosyasına çeviren Adobe Scan uygulaması.

Android uygulamalarını indirmeden denemeye ne dersiniz?

Akıllı telefonlarda daha önce de foto çekip belge olarak kaydeden uygulamalar vardı. Ama Adobe bu sefer işin içine yapay zeka sokarak bu fikri bir adım ileriye götürüyor. Uygulamanın içinde fotosunu çektiğiniz belgedeki yazıları tanıyan ve metne çeviren Sensi isimli bir yapay zeka var. Adobe Scan’in taradığı yazıları bir metin düzenleme programında açıp değiştirebilir, PDF olarak kaydedip başka yerlerde kullanabilirsiniz.
Sensi özelliğinin becerisi bu kadarla da kalmıyor. Fotosunu çektiğiniz dokümanı temizliyor, gölgeleri siliyor, hatta perspektif eğriliklerini de kendi düzeltiyor. Dokümanın kenarlarını saptayıp fazlalıkları bile kesiyor, ama eğer isterseniz siz kontrolü ele alıp ince ayar da yapabiliyorsunuz.
Bir diğer güzel yanı da eğer Adobe’ın aylık ödemeli bulut depolama programına üyeyseniz, akıllı telefona kaydettiğiniz doküman anında bulut sunucularda yedekleniyor ve silinme derdi ortadan kalkıyor. Adobe Scan uygulamasını hemen şimdi iOS ve Android platformları için indirebilirsiniz.

[old_news_related_template title="App Store'da yayınlanan gizemli uygulama şaşırttı" desc="Apple kullanıcıları iOS 11'i merakla beklerken App Store'da esrarengiz bir uygulama yayınlandı. Files adlı uygulamanın yayıncısı Apple olarak görünse de herhangi bir açıklama bulunmuyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/11/apple.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/app-storeda-yayinlanan-gizemli-uygulama-sasirtti-1881840/"]