Apple firması 2013 yılında piyasaya sürdüğü iPhone 5s modeli ile 64-bit mimarisine geçiş yapmıştı. Tüm kullanıcıları da eski nesil 32-bit uygulamaları yüklememeleri konusunda uyarmış, Apple 32-bit hazırlanmış uygulamaların, 64-bit mimariye sahip yeni telefonlarda yavaşlamaya sebep olacağını söylemişti.

İlgili haber: Yeni bir dil öğrenmek için en iyi uygulamalar

Ayrıca firma uygulama geliştiricilerin hepsine de yaklaşık iki yıldır tüm uygulamalarını güncellemeleri tavsiyesinde bulunuyor. Halen App Store’da güncellenmemiş onbinlerce uygulama var. Son gelen haberlere göre Apple yakın zamanda 32-bit mimari kullanan tüm uygulamaları App Store’dan silebilir.

iPhone’un mobil işletim sistemi iOS 10’un en yeni beta sürümünde bulunan bir uyarı mesajı, Apple’ın bu konuda daha sert önlemler alacağını gösteriyor. Bu sürüm yüklüyken App Store’dan 32-bit bir uygulama indirmeye kalktığınızda “Bu uygulama gelecek iOS sürümleri ile çalışmayacaktır, geliştiricisi uyumluluk sağlamak için bu uygulamayı güncellemelidir” uyarısı ile karşılaşıyorsunuz.

Uygulama analiz firması Sensor Tower, 2016’da sunduğu bir raporda, son iki yıldır güncelleme yapılmamış 47 bin uygulama olduğunu söylüyordu. Bu uygulamaların daha sonra Apple tarafından App Store’dan silindiği belirtildi.
Şimdi sıra eski 32-bit uygulamalarda. Apple firması iOS 11 sürümü ile 32-bit mimari üzerine kurulmuş onbinlerce uygulamayı çalışmaz hale getirip sonra da ortadan kaldırabilir. Bu uygulamaların arasında oyuncuların çok sevdiği Canabalt, Peggle Classic, Ridiculous Fishing ve Hundreds da var.

[old_news_related_template title="Google Apple'ı geride bıraktı" desc="İnternet devi ve arama motoru Google'ın 'dünyanın en değerli markaları' listesinde teknoloji devi Apple'ı geride bırakarak zirveye yükseldiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/goog.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/google-applei-geride-birakti-1659105/"]