Apple, 7 Eylül’deki iPhone 7 etkinliğinde, yeni bluetooth kulaklıkları AirPods’u tanıtmıştı. O günden beri fiyat dışında, insanların en büyük endişesi kulaklıkların kolayca kaybolma ihtimali olmuştu.

Geçmişten Günümüze iPhone

Geçtiğimiz hafta Finder for AirPods adıyla App Store’a giriş yapan ücretli bir uygulama, kulaklığınızı nerede bıraktığınız konusunda size yardımcı olma niyetini taşıyordu. Öte yandan Apple bu uygulamayı hiçbir resmi açıklama yapmadan uygulama mağazasından kaldırma gibi dikkat çekici bir hamle gerçekleştirmiş durumda. Haliyle bu durum akıllara, Apple’ın kullanıcıları kulaklıklarını kaybettiğinde servise mi yönlendirmek istediği sorusunu akıllara getirdi.

Finder of AirPods artık App Store’da yok!
Finder for AirPods uygulaması, AirPods’un Bluetooth sinyallerini takip ederek, sinyalin gücüne göre kullanıcılara kulaklıklarına ne kadar yakın olduklarını gösteriyordu. Tabii ki bu kadar küçük nesneler için sunulan bu yöntem oldukça tutarsız ancak en azından başka hiçbir araç yokken iş görür nitelikte. Apple’ın ise bu tutarsızlığı problem olarak görmüş olabileceği ifade ediliyor.
Bu durumda AirPods sahibiyseniz onlara gözünüz gibi bakmaya devam edin yoksa servis ücretleri canınızı yakabilir. Bakalım Apple konuyla ilgili resmi bir açıklama yapacak mı?