İnternetin hayatın her alanına girmesinin ardından gelen kolaylıkların yanında birçok tehlikeli durum da dikkat çekiyor. Sınırları zorlayan hackerlar şimdi de otomobillere bulaştı. Siber güvenlik uzmanlarına göre 2005 ve sonrası üretilen ve Wi-Fi bağlantısı bulunan tüm araçlar büyük tehlike altında.

BAZI KAZALARIN SEBEBİ HACKERLAR OLABİLİR

Bir bilgisayar bilimcisi olan Justin Cappos'a göre, yetkililer farkında olmasa da bazı kazaların sebebi bu olabilir. Teknolojioku tarafından aktarılan habere göre, Siber güvenlik uzmanları, 2005 sonrası üretilen arabaların bilgisayar sistemine girilerek hacklenebileceğini açıkladı. Modern otomobillerin onları bir silah gibi kullanmak isteyebilecek devletler tarafından ele geçirilebileceği iddia edildi.

son dakika hack hacker teknoloji

ARACINIZA ULAŞAN HACKER SİZİ ÖLDÜREBİLİR...

Justin Cappos, güçlü siber kabiliyete sahip bir ülkeyle savaş olması durumunda araçların hacklenmesinden çok korktuğunu belirtti. Bu durumda milyonlarca sivilin, arabalarına uzakta erişim sağlayarak öldürülebileceğinin altını çizdi. Siber güvenlik uzmanları hükümetleri otomobillere yazılım güncellemesi yapmaya çağırıyor. Bugün itibariyle İngiltere yollarında Wi-Fi bağlantısı olan yaklaşık 9 milyon araç var. Bu özellik kullanıcıların GPS sistemini kullanma gibi bir dizi görevi kolaylıkla yerine getirmesini sağlarken aynı zamanda aracın elektronik ve otomatik işlevlerini sabote edilebilecek duruma getiriyor.

[old_news_related_template title="Arabaları çalmak için özel cihaz geliştirdiler!" desc="Arabaların uzaktan kumandaları büyük rahatlık, fakat çok ciddi bir güvenlik sorunu bulunuyor. Yeni geliştirilen 22 Dolarlık bir cihaz, arabanızı hırsızlara teslim ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/araba-calma-cihazi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/arabalari-calmak-icin-ozel-cihaz-gelistirdiler-1814226/"]

[old_news_related_template title="6 milyon TL değerindeki süper araba kaza yaptı" desc="1 buçuk milyon Sterlin (Yaklaşık 6 milyon TL) değerinde olan bir super araba, İngiltere'deki kazada büyük hasar gördü. Pagani Zonda marka aracın 'tek örnek' olduğu da açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/98450019_245cda2e-8262-4755-a512-51f40696d5b1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/6-milyon-tl-degerindeki-super-araba-kaza-yapti-2061631/"]