Bazen sadece Android üzerinde olan bir oyunu veya uygulamayı denemek istediğiniz olmuştur. Eğer iPhone sahibiyseniz bu tabi ki mümkün değil. Veya Android uygulamaları için Google’ın bu konuda özelleşmiş Chromebook dizüstü bilgisayarına sahip olmanız gerekli. Aslında tam oalrak öyle değil, çünkü çok başarılı bir program ile istediğiniz Android uygulamasını indirip Windows veya MacOS ortamında çalıştırabilirsiniz.

Android Automotive sistemi yeni nesil otomobillere geliyor

‘Bluestacks’ isimli bu program bir Android emülatörü. Yani Android uygulamalarının bilgisayarınızı bir Android cihaz zannetmesini sağlayan bir aracı yazılım. Bluestacks sayesinde bilgisayarınızın depo alanını, işlemcisini, belleğini aynı bir Android akıllı telefon veya tabletmiş gibi kullanırsınız. Hatta eğer yüksek konfigürasyonlu bir bilgisayarınız varsa, uygulamalar burada akıllı telefonunuzdan çok daha hızlı bile çalışabilir. Tabi ki bütün bu aracı işlemleri Bluestacks sizin için otomatik yapıyor.
Bluestacks programını ‘http://www.bluestacks.com/’ adresinden indirip kurabilirsiniz. Bilgisayarın yeterli olması için istenen özellikler 2GB bellek, 4GB depo alanı ve Direct X 9.0 veya üstü grafik sürücüleri. Program Windows’a sınırlı değil, MacOS için de indirebilirsiniz.
Bluestacks programını web sitesinden indirdikten sonra kurulumunu yapmanız gerekli. Burada önemli iki şey var. Birincisi program kurulum klasörünü değiştirmemezsiniz. İkincisi ise Android uygulama ve oyunlarını Google Play mağazasından indirebilmek için geçerli bir Google hesabınızın olması gerekli. Bunu da web tarayıcınızdan Google’a kayıt olarak yapabilirsiniz.
Eğer önceden bir Google hesabınız varsa bunu Bluestacks program ekranından girip, şimdiye kadar satın aldığınız tüm uygulamaları görebilirsiniz. Bluestacks bilgisayarınıza taktığınız kumanda kollarını ve kamerayı da destekler. Ayrıca oyunlarınızı stream şekilde yayın yapmak için ‘Bluestacks TV’ isminde kendi platformu bile var.

[old_news_related_template title="En çok hangi Android sürümü kullanılıyor?" desc="Google, geliştiriciler sayfasında Android sürümleri kullanım oranlarını bir kez daha güncelledi. Son açıklanan verilere göre Android 7.0 Nougat kullanım oranı ne durumda?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/09/android-nougat.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/en-cok-hangi-android-surumu-kullaniliyor-1884487/"]

[old_news_related_template title="İphone'dan Android'e nasıl geçilir? IOS'dan Android'e geçiş kolaylaştı!" desc="Google, iPhone kullanıcılarının Android’e geçmesi için işleri kolaylaştırmaya devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/iphone-adroid-gecisi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/iphonedan-androide-nasil-gecilir-iosdan-androide-gecis-kolaylasti-1565558/"]