Dijital bir çağda yaşadığımızın farkındayız, artık eskisi bir kağıt kaleme ihtiyacımız yok gibi görünüyor olabilir. Peki neden hala çevremizdeki bir sürü kişi not defterleri ve kalemler kullanıyor? Eğer siz de hala kağıdın sıcaklığından vazgeçemeyenlerdenseniz, size yönelik teknolojik gelişmeler de devam ediyor.

Dikkat, bu Android uygulamaları hesabınızı çalmaya çalışıyor!

Rocketbok Wave akıllı bir defter ama ilk bakışta normal bir defterden ayırtetmek mümkün değil. 80 sayfalık bu deftere Pilot firmasının özel FriXion kalemi ile istediğiniz gibi not alabilirsiniz. Normalde bir not defteri dolduğu zaman, kenara koyup veya atıp yenisini alırsınız. Bu defter öyle işlemiyor. Defteri mikrodalga fırına koyuyorsunuz ve sayfalara yazdığınız her şey silinip gidiyor. Yeni bir deftere asla gereksinim duymuyorsunuz.

Eğer sıfırlamadan önce deftere yazdıklarınızı, toplantı notlarınızı, çizimlerinizi kaydetmek istiyorsanız onun da kolay bir çözümü var. Rocketbook’un iOS veya Android için kendi uygulamasını indirin. Defterin dolu bir sayfasını uygulama içindeki kamera ile kaydedin. Görüntü tanıma teknolojisi yamuk bile olsa çektiğiniz her şeyi tertemiz bir görsele dönüşütürüp, önceden belirlediğiniz bir yere atabiliyor. Kaydedilen görsel isterseniz otomatik olarak Dropbox’a, bir Google Drive klasörüne, iCloud’a, Evernote’a, Slack’e, OneNote’a veya e-posta olarak istediğiniz yere anında gönderilebilir. Rocketbook Wave ilginizi çektiyse, almak için 27 doları gözden çıkarmanız gerekiyor.