Android en çok kullanılan mobil işletim sistemlerinin başında geliyor ve bu kadar yoğun kullanılması kötü amaçlı yazılımları üretenlerin hedefi haline getiriyor. Bu sefer ortaya çıkan virüs KS Cleaner adlı bir uygulamayla kendini gizlemiş şekilde telefonunuza sızıyor.

BU VİRÜS SİLİNEMİYOR

KS Cleaner adı altında bir antivirüs uygulaması gibi gizlenen kötü amaçlı yazılım, bulaştığı telefonlarda sürekli alakasız reklamlar gösteriyor ve silinemiyor. Sisteme kurulduktan sonra, kullanıcılara, telefonun, kullanıcının hesaplarını ve diğer verilerini riske atan bir güvenlik açığı olduğunu gösteren hızlı bir mesaj görüntüleyen uygulama, tek seçenek olan tamamı tıkladığınızda bir güvenlik güncellemesi indiriyor. Bu güvenlik güncellemesi sayesinde telefona kendini sabitleyen uygulama tüm verilerinizi tehlikeye soktuğu gibi, farklı reklamlar izleterek üzerinizden para kazanıyor. Bu virüsün şimdilik silenemediğini söyleyen uzmanlar, bu tip uygulamalardan korunmak için şüpheli bağlantıların tıklanmaması gerektiğini vurguluyor.

[old_news_related_template title="Bu virüs hem fidye istiyor hem de sizi suçuna alet ediyor!" desc="Yeni keşfedilen bir virüs adeta bir gerilim filmi havası yaratıyor. Virüsten kurtulmak için para göndermenizi isteyen virüslerin yanında bu virüsün diğer istekleri şaşırtıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/04/05/hacker-880-reuters.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/bu-virus-hem-fidye-istiyor-hem-de-sizi-sucuna-alet-ediyor-1559303/"]