Dünya'nın çok yakınında dev bir asteroid geçecek. Dünya'nın 10 milyon kilometre uzağından geçecek olan gök taşı 5 kilometre büyüklüğünde ve 17 Aralık tarihinde Dünya'nın yanından geçmesi bekleniyor. Dev asteroidin gezegenimiz yaklaşmasın Geminid meteor yağmuru eşlik edecek.

son dakika asteroid

"METEOR YAĞMURLARININ KRALI" GELİYOR

'Meteor yağmurlarının kralı' olarak bilinen 'Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru' 13-14 Aralık’ta çıplak gözle izlenebilecek. Bilim insanlarının görüşüne göre, Phaethon eskiden çok daha büyüktü ama defalarca Güneşe yaklaşması yüzünden parçalandı.

HİÇBİR TEHDİT İÇERMİYOR

Astronomlar, 17 Aralık'ta gezegenimizin yanından geçecek olan asteroidin gezegenimiz için hiçbir tehdit taşımadığını belirtiyor.

[old_news_related_template title="Bilim insanları: 'Uzaylılar fiziken insanlara benzeyebilir'" desc="Evrim teorisinden yola çıkan araştırmacılar evrimsel süreç sonunda uzaylıların fiziken insanlara benzeyebileceği yönünde tahminde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/uzayli880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/bilim-insanlari-uzaylilar-fiziken-insanlara-benzeyebilir/"]

[old_news_related_template title="Uzay istasyonu Türkiye'ye düşebilir" desc="Çin´in Eylül´den beri kontrolsüzce uzayda gezen ilk uzay istasyonu Tiangong-1 yeni yılın Ocak-Mart ayları arasında Türkiye´ye düşebilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/turk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/uzay-istasyonu-turkiyeye-dusebilir-2084035/"]