Google kullanıcılarının karşısına bugün Google'ın çarkıfelek doodle'ı çıktı. Google'ın doğum gününü kutlamak amacıyla hazırlanmış olan doodle da bir süredir Google tarafından yayınlanmış farklı doodlelar yayınlandı. Çarkın çevrilmesiyle kullanıcıya rastgele doodle'lar sunan eklenti gün içinde sıkılanlar için ufak bir kaçamak imkanı sağladı. Google'ın doğum gününün kutlanmasıyla birçok kişi Google'ın ne zaman kurulduğunu da merak etti. Google'ın doğum günü doodle'ına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

google2

It's Google's 19th. Spin for a surprise! #GoogleDoodle
https://www.google.com/doodles/googles-19th-birthday

GOOGLE KAÇ SENE ÖNCE ÖNCE KURULDU?

19 yıl önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor. Kendine özel doodle hazırlayan şirketin teması ise;"Google ne zaman kuruldu?" oldu. Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google'ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

[old_news_related_template title="Google Play'de 4 bin uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı tespit edildi" desc="Google Play'de yer alan 4 binden fazla uygulamanın gizlice ses kaydı yaptığı ortaya çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/and.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/google-playde-4-bin-uygulamanin-gizlice-ses-kaydi-yaptigi-tespit-edildi-1971546/"]