Sabah uyandığınızda ilk baktığınız şey olan aynanın aslında ne kadar eski bir teknolojiye dayandığını hiç düşündünüz mü? Günün kalanında ise bize devamlı bilgiler veren eğlenceli ekranlara, telefonlara ve tabletlere bakıyouz. Peki neden aynalarımız da bu cihazlar kadar keyifli olmasın? Eğer elektroniğe biraz meraklıysanız, bu gayet mümkün olabilir.

Süper mini bilgisayar Raspberry Pi, yapay zeka projelerinde de kullanılacak

Michael Teeuw isimli bir tasarımcı alışverişteyken arkadan aydınlatmalı bir ayna görmüş. “Ben bunun daha iyisini yapabilirim” diye düşünen genç adam eve dönüp çalışmaya başlamış. Sonuçta ortaya çıkan şey, sabah kalktığınızda size merhaba diyen, hava durumunu ve günlük haberleri veren akıllı bir ayna olmuş.

sozcu-akilli-ayna-2-1Teeuw bu iş için ucuz bir LCD ekran, bir Raspberry Pi mini bilgisayar ve epeyce teknik deneme yanılma kullanmış. Ekranı ayna haline getirebilmek için, aynı sorgu odalarındaki gibi bir tek yönlü ayna kaplaması kullanmış. Kaplamanın altındaki ekrana bilgileri Raspberry Pi bilgisayardan yollamış. Ekranı siyah yapıp üzerine beyaz ve kalın fontlar kullanınca, yazılar aydınlık bir ortamda bile aynanın üzerinden okunur hale gelmiş.
Genç tasarımcı aynanın yapılışı, montajı, kablolama ve programlama hakkında gerekli her türlü bilgiyi web sitesinde veriyor. Ayrıca GitHub sitesinde de Raspberry Pi bilgisayar için gerekli tüm programlama kodları mevcut. Eğer programlamaya meraklıysanız, bu akıllı ayna tasarımını baz alıp, kendinize üzerinde TV veya video izleyebileceğiniz çok daha fazla işlevli bir cihaz da yapabilirsiniz.

Magic Mirror kaynakları:
http://michaelteeuw.nl/tagged/magicmirror
https://github.com/MichMich/MagicMirror

[old_news_related_template title="Akıllı telefon ile sperm testi!" desc="Erkeklerin evde kendi kendilerine sperm testi yapabilmeleri için bir mini mikroskop geliştirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sperm-testi1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/akilli-telefon-ile-sperm-testi-1638147/"]