Hiç kedinizin fotoğrafını üstüne yapıştırmak istediğiniz uzaydan bir görüntüye ihtiyacınız oldu mu? Ya da arkadaşlarınıza atacağınız bir roket kalkış görüntüsü?

Eğer böyle ihtiyaçlarınız oluyorsa, NASA size yardım etmek için devreye girdi. ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, içinde 140.000 fotoğraf ve bir de arama motoru olan internet sitesini uzay meraklıları için açtı.

Bunların hepsinden de iyi olan bir haber daha var. Fotoğrafların hiçbirisi telifli değil! Yani bu siteyi kullanarak indirdiğiniz görüntüleri istediğiniz her yerde, istediğiniz her şekilde kullanabileceksiniz. NASA'nın kamuya açık fotoğraf paylaşımı politikası sayesinde yaşadığımız evrenden elde edilmiş bütün görüntüler size ait.

Sitenin ana sayfası


[special_article_template title="" desc="NASA Image and Video Library (NASA Fotoğraf ve Video Kütüphanesi) kullanıcıların 140.000'den daha fazla fotoğraf, video ve ses kaydı indirmesine imkan sağlıyor. Bu görüntüler dairemizin yürüttüğü çeşitli havacılık, astrofizik, Dünya bilimi, insanlı uzay uçuşları vb. görevlerden elde edilmiştir. Kullanıcılar artık farklı kalitelerde indirebildikleri içerikleri kendi sitelerine koyup istedikleri yerlerde paylaşabilirler." who="NASA">

Arşivin kullanımı ise fazlasıyla kolay. Sadece favoriniz olan uzay objesinin adını yazmanız yeterli. Sonrasında çıkacak görüntüleri de istediğiniz şekilde indirebiliyorsunuz.

Andromeda Galaksisi arama sonucu


Aradığınız öğeleri özelleştirerek sadece fotoğraf görmeyi tercih edebilirsiniz. Sitenin kullanıcıya açılmasından sonra biz de ilk deneyenlerden olalım istedik.

İşte sitenin kendi arşivinden bulduğumuz güzel görüntüler:


Andromeda Galaksisi


Güneş


Rosetta Kuyruklu Yıldızı

Daha farklı Başka Şeyler içerikleri için aşağıdaki haberlerimize de bakın: