Evrimagaci.org'un incelediği canlılar arasında yer alan Kırmızı Dudaklı Yarasabalığı (Ogcocephalus darwini) doğal yaşam alanı olarak Galapagos Adaları'nda, 30 metreden daha derinlerde yaşamaktadır. Bu türü en öne çıkaran özelliği ise görüldüğü üzere dikkat çekici kırmızı dudakları.

YÜZEMİYOR YÜRÜYOR


Yarasabalıkları, bir balıktan beklenecek olanın aksine, yüzme konusunda oldukça başarısızdırlar ve yüzmeye yönelik birçok özellikleri körelmiştir. Pektoral yüzgeçleri su tabanında yürüyecek şekilde özelleşmiş ve yüzgeç özelliğini büyük oranda yitirmiştir.

Oldukça yakın zamanda keşfedilmiş tür hakkındaki araştırmalar sürmektedir. Kırmızı dudak yapısının ise çiftleşme konusunda avantaj sağladığı ve cinsel seçilim sebebiyle evrimleştiği düşünülmektedir.

[old_news_related_template title="Evrimde yeni hipotez: Sudan karaya çıkmada, uzuvlar değil görme yetisi öncülük etti" desc="Bilim insanları, balık atalarımızın sudan karaya çıkmalarına öncülük eden hamlenin uzuvlar değil, daha gelişkin görme yetisi olduğunu söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/evrim-goz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/evrimde-yeni-hipotez-sudan-karaya-cikmada-uzuvlar-degil-gorme-yetisi-onculuk-etti-1723066/"]