Federal İletişim Kurulu üyesi Ajit Pai, geçtiğimiz günlerde Apple'dan iPhone'ların içerisindeki FM Radyo çiplerini aktive etmelerini rica etti. Kasırgaların baz istasyonlarına zarar vermesi sebebiyle iletişim kopuklukları yaşanınca FM radyolara tekrar ihtiyaç duyulmaya başlandı.

TÜM TELEFONLARDA GİZLİ FM ÇİPİ VAR

FM Radyo'nun uzun süredir iPhone'larda olmadığını düşünen birçok kişiye rağmen, FBI yöneticilerine göre iPhone'ların içerisinde aktif halde olmayan FM Radyo çipi var. Bunun acil iletişim için veya Apple'ın ileride cihazlarına ekleyebileceği özel bir uygulama için standart olarak koyulduğunu belirten Pai, aslında duyarlılık açısından tüm dünyada üretilen akıllı telefon ve tabletlerin içerisinde FM Radyo çipinin bulunması gerektiğini söyledi.

FM ÇİPLERİ NEDEN POASİF OLARAK TUTUYORLAR?

Şirketlerin genellikle kendi marketlerinden müzik satın alınması ve internetten radyo dinlemek isteyenlerden veri ücreti kesmek istemesinden dolayı bu çipler pasif halde telefonların içine yerleştiriliyor.

[old_news_related_template title="Huawei'nin yeni telefonu en yeni iPhone'dan bile pahalı olacak!" desc="Çinli şirket Huawei akıllı telefon alanında yükselmeye devam ediyor. Huawei'nin yeni çıkacak olan Mate 10 Pro modelinin fiyatının iPhone X için belirlenen fiyattan bir miktar daha yüksek olması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/huawei-mate-10-pro.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/huaweinin-yeni-telefonu-en-yeni-iphonedan-bile-pahali-olacak-2018248/"]

[old_news_related_template title="iPhone kullanıcılarının bile bilmediği 10 gizli özellik!" desc="iPhone kullanıcısının fazlasıyla işine yarayacak 10 tane ilginç özelliği sizler için listeledik!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/880iphone-ozellik-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iphone-kullanicilarinin-bile-bilmedigi-10-gizli-ozellik-2/"]