Google'ın işletim sistemi Android özellikle mobil cihazlar üzerinde kullanılıyor ve dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olarak göze çarpıyor. Son dönemlerde birçok alanı etkileyen fidye virüsü şimdi de Android'i etkilemeye başladı. Basit bir mantıkla ilerleyen virüs, telefonunuzdaki tüm verileri şifreliyor.

TELEFONU BOZMADAN ÖNEMLİ DOSYALARI ŞİFRELİYOR

Android işletim sistemleri içerisindeki sistem dosyalarını ayırt eden virüs, cihazın çalışmasını engelleyecek dosyalarına dokunmuyor ve sadece kişisel dosyaları şifreliyor. Şifreledikleri cihazlardan şifreyi çözmek için 5 dolar kadar bir ödeme talep eden virüs ilginç şekilde hızla yayılıyor.

NEREDEN BULAŞTIĞI BİLİNMİYOR

Google Play'den virüsün bulaşıp bulaşmadığı bilinmiyor fakat harici depolama aygıtları (hafıza kartı, USB bellek) büyük tehlike içeriyor.

[old_news_related_template title="Fidye yazılımı 'WannaCry' 70'ten fazla ülkede binlerce bilgisayarı etkiliyor" desc="Siber güvenlik uzmanları, bir 'fidye yazılımının' hızla dünya genelinde yayılmaya başladığı uyarısı yaptı. En bilinen adı WannaCry olan bu yazılımla gerçekleştirilen saldırılardan şu ana kadar ABD, Rusya ve Çin dahil olmak üzere en az 99 ülkede binlerce bilgisayar etkilendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-206.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ingilterede-hastanelere-siber-saldiri-1846795/"]

[old_news_related_template title="Bu uygulama virüs dolu ve silinemiyor!" desc="Bilgi teknolojisi uzmanları kaldırılması mümkün olmayan bir virüs keşfetti. Android sistemi üzerinde çalışan bu virüslü uygulama kendini bir antivirüs programı olarak gizlemiş durumda." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/android-virus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-uygulama-virus-dolu-ve-silinemiyor-1888148/"]